wandelen gijsselterkoelen
Nederland,  Drenthe

Wandelen om de Gijsselterkoelen bij Ruinen

Bijgewerkt op 7 juli 2022

Wat een rust! Je hoort de vogeltjes fluiten, voelt het zonnetje op je gezicht en ziet aan veel bomen en struiken de eerste groene knoppen alweer verschijnen. Het is lente. Ga lekker wandelen bij de Gijsselterkoelen!

Deze wandeling om de Gijsselterkoelen is een leuke tip voor een (zonnige) zondagmiddag. De wandeling is 4,5 kilometer lang en voert je in een uurtje door de prachtige natuur in de buurt van de Drentse dorpen Fluitenberg en Ruinen.

Ook in andere seizoenen is deze wandelroute leuk om te wandelen

wandelen gijsselterkoelen
Gijsselterkoelen vanuit de lucht

Praktische informatie

De kleur van deze wandelroute om de Gijsselterkoelen is geel. Honden zijn toegestaan, mits aangelijnd. Onderweg kom je op diverse plekken bankjes tegen waar je van de rust en het uitzicht kunt genieten.

Parkeren doe je op de ruime parkeerplaats bij het startpunt van de wandeling. De groene streep die je op de kaart hieronder ziet staan is een onverharde weg, die uitkomt bij de parkeerplaats. Dit kan eigenlijk niet missen.

De parkeerplaats is tevens ook direct het startpunt van de wandelroute om de Gijsselterkoelen, die goed staat aangegeven.

Meer Drenthe

Op deze pagina vind je nog meer wandelingen en meer leuke activiteiten door en in onze provincie Drenthe. Wij hebben alles overzichtelijk voor je gebundeld. Veel plezier met wandelen bij de Gijsselterkoelen of een andere mooie bestemming.

Nog meer inspiratie

Wil je meer tips en inspiratie ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en volg ons op Instagram. Meer dan 12.000 mensen gingen jou al voor!