Deze wandeling om de Gijsselterkoelen is een leuke tip voor een (zonnige) zondagmiddag. De wandeling is 4,5 kilometer lang en voert je in een uurtje door de prachtige natuur in de buurt van de Drentse dorpen Fluitenberg en Ruinen.

wandelen gijsselterkoelen
Gijsselterkoelen vanuit de lucht

Praktische informatie

De kleur van deze wandelroute om de Gijsselterkoelen is geel. Honden zijn toegestaan, mits aangelijnd. Onderweg kom je op diverse plekken bankjes tegen waar je van de rust en het uitzicht kunt genieten.

Parkeren doe je op de ruime parkeerplaats bij het startpunt van de wandeling. De groene streep die je op de kaart hieronder ziet staan is een onverharde weg, die uitkomt bij de parkeerplaats. Dit kan eigenlijk niet missen. De parkeerplaats is tevens ook direct het startpunt van de wandelroute om de Gijsselterkoelen, die goed staat aangegeven.

Nog meer Drenthe

Op onze Drenthe pagina vind je nog meer wandelingen en meer leuke activiteiten door en in onze provincie Drenthe. Wij hebben alles overzichtelijk voor je gebundeld. Veel plezier met wandelen bij de Gijsselterkoelen of een andere mooie bestemming.

Carlo

Hoi! Mijn naam is Carlo, het gezicht achter Waanzinnige Wereld. Voor jou op zoek naar de mooiste bestemmingen en de leukste activiteiten in binnen- en buitenland.

Lees hier alle artikelen over

Drenthe

wandelen gijsselterkoelen