wandelen gijsselterkoelen
Drenthe,  Nederland

Wandelen om de Gijsselterkoelen bij Ruinen

Bijgewerkt op 19 mei 2021

Wat een rust! Je hoort de vogeltjes fluiten, voelt het zonnetje op je gezicht en ziet aan veel bomen en struiken de eerste groene knoppen alweer verschijnen. Het is lente!

Deze wandeling om de Gijsselterkoelen is een leuke tip voor een (zonnige) zondagmiddag. De wandeling is 4,5 kilomter lang en voert je in een uurtje door de prachtige natuur in de buurt van de Drentse dorpen Fluitenberg en Ruinen.

Ook in andere seizoenen is deze wandelroute natuurlijk leuk om te wandelen

wandelen gijsselterkoelen
Gijsselterkoelen vanuit de lucht

Praktische informatie

De kleur van deze wandelroute om de Gijsselterkoelen is geel. Honden zijn toegestaan, mits aangelijnd. Onderweg kom je op diverse plekken bankjes tegen waar je van de rust en het uitzicht kunt genieten.

Parkeren doe je op de ruime parkeerplaats bij het startpunt van de wandeling. De groene streep die je op de kaart hieronder ziet staan is een onverharde weg, die uitkomt bij de parkeerplaats. Dit kan eigenlijk niet missen.

De parkeerplaats is tevens ook direct het startpunt van de wandelroute om de Gijsselterkoelen, die goed staat aangegeven.

Nog meer Drenthe

Op deze pagina vind je nog meer wandelingen en meer leuke activiteiten door en in onze provincie Drenthe. Wij hebben alles overzichtelijk voor je gebundeld. Veel plezier!

Hoi! Mijn naam is Carlo en ik ben in 2019 begonnen met Waanzinnige Wereld. Kijk rustig rond en laat je inspireren!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.