wandelen in drenthe
Drenthe,  Nederland

5x heel mooi wandelen in Drenthe

Bijgewerkt op 10 april 2021

De afgelopen maanden hebben we allemaal veel gewandeld, vooral dichtbij huis. Maar wat zijn nou de mooiste wandelroutes? Daar kunnen we natuurlijk eindeloos over discussiëren. Wij hebben in dit artikel 5 routes voor jou verzameld die gegarandeerd bij de leukste routes om te wandelen in Drenthe horen. Hieronder staan ze in willekeurige volgorde.

Onze favorieten tijdens en na een wandeling

 

1. Mantingerveld

Op zoek naar rust? Ga wandelen door het Mantingerveld! Deze wandelroute van zo’n 4 kilometer loopt dwars door het prachtige natuurgebied De Goudplevier.

Je wandelt door een divers landschap met heide en vennetjes. Ook is er een grote visvijver, die in de winter wordt omgetoverd tot een ijsbaan.

De wandelroute door het Mantingerveld start bij Dorpshuis De Heugte in Nieuw Balinge. Stel je navigatie in op: Lijsterstraat 1Nieuw Balinge.

Vanaf de parkeerplaats, waar je gratis kunt parkeren, wandel je zo het natuurgebied in. En ja, de route begint en eindigt echt in de woonwijk!

Wil je meer lezen over deze wandelroute? Klik dan hier om het hele artikel te lezen.

wandelen mantingerveld
Onderweg kom je langs de ‘ijsbaan’

2. Het plankenpad bij Spier

Als je een keer ‘anders’ wilt wandelen in Drenthe is deze route zeker een aanrader! Om bij het startpunt van deze mooie wandelroute door het Dwingelderveld te komen neem je vanaf de A28 afslag Spier. Je volgt de borden Dwingeloo, maar voor je het weet ben je al bij Hotel Van Der Valk Spier, daar sla je af om je auto (gratis) te parkeren. Navigatie: Parkeerplaats Oude Postweg, Spier.

Achter De Boslounge staat een houten paal waarop de verschillende routes worden aangegeven. Voor Het Plankenpad volg je de witte bordjes.

De wandelroute is 5,5 kilometer lang en is niet geschikt voor kinderwagens.

wandelroute dwingelderveld plankenpad
Verreweg ons meest gelezen artikel: Het Plankenpad in Spier/Dwingeloo

3. Wandelen over het Balloërveld

In het Balloërveld bij Balloo zijn een aantal hele mooie wandelroutes te vinden. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze route van 9 kilometer, die je ook kunt inkorten tot 6 of 4 kilometer.

De natuur van het Balloërveld is prachtig. En met een beetje geluk loop je ook nog eens de grootste schaapskudde van Drenthe tegen het lijf.

wandelroute Ballooërveld
Een mooie regio voor een wandeling

4. Landgoed de Vossenberg bij Wijster

Ben je op zoek naar een stukje onontdekte natuur waar je alleen de vogels hoort fluiten? Daar waar je de Schotse Hooglanders ziet grazen en daar waar je omringt bent door water en kikkers? Ga dan eens wandelen in Wijster bij Landgoed de Vossenberg. Een parel die veel mensen nog niet kennen. 

Deze wandelroute is 6,5 kilomter lang, onderweg kom je zeer waarschijnlijk een kudde Schotse Hooglanders tegen.

Omdat je op nog een aantal plekken in Drenthe Schotse Hooglanders kunt spotten tijdens het wandelen schreven wij er dit artikel over.

wandelen wijster
Deze route is één en al rust

5. Koelevaartsveenwandeling in NP Dwingelderveld

Dat Nationaal Park Dwingelderveld een mooi natuurgebied is hoeven we je waarschijnlijk niet te vertellen. Je vindt hier talloze wandelingen, die eigenlijk allemaal de moeite waard zijn.

Om je te helpen kiezen hebben wij de Koelevaartsveenwandeling voor je uitgezocht. Deze route loopt voornamelijk door het bos en dus voor het grootste gedeelte over onverharde paden. Af en toe kom je op een open veld waar je kunt wegdromen bij het uitzicht over de vele vennetjes en de heide.

De Koelevaartsveenwandeling is 5,5 kilometer lang en de kleur van de route is blauw. Je wandelt een dik uur, maar onderweg kom je voldoende bankjes en picknick tafels tegen om even uit te rusten en te genieten van de rust en de prachtige omgeving. 

dwingelderveld
Het Dwingelderveld is prachtig

Veel plezier met wandelen in Drenthe! Welke route kies jij?

Hoi! Mijn naam is Carlo. In juli 2019 met trots begonnen aan Waanzinnige Wereld. Kijk rustig rond en laat je inspireren!

Stel hier je vraag of geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.