wandelen gees
Nederland,  Drenthe

Wandelen in Gees: de mooiste wandelroutes

Bijgewerkt op 6 maart 2023

Gees is een Drents dorp in de gemeente Coevorden. Het kleine, maar sfeervolle dorp bestaat al 800 jaar en is sterk gericht op toeristen. In de buurt van Gees zijn een paar hele mooie wandelroutes te vinden. In dit artikel lees je onze tips om te wandelen in Gees.

wandelen gees
Wandelen in Gees

Wandelroute Geeserstroom: 3,5 kilometer

Deze wandelroute voert je langs de Geeserstroom. Parkeren doe je op de parkeerplaats aan de Tilweg. Vanaf hier start tevens de wandelroute. Je volgt de blauwe paaltjes/bordjes.

Loop de parkeerplaats af en sla na zo’n 50 meter linskaf, waar het groene bord staat. Hier staat op dat het een wandelroute van 6 kilometer betreft. Dit is niet het geval, want je komt na 3,5 kilomter gewoon weer bij de parkeerplaats uit.

Locatie parkeerplaats op de kaart 

Het gebied is nat en kan soms erg modderig zijn. Laarzen of andere waterdichte schoenen is aan te raden. De wandelroute is niet geschikt voor kinderwagens en rolstoelen.

wandelen gees
Geeserstroom

Schotse Hooglanders in Gees

In het gebied lopen en grazen ook Schotse Hooglanders. Wil je meer Schotse Hooglanders spotten? Wij schreven een artikel over waar je Schotse Hooglanders in Drenthe kunt zien.

Wandelroute Mepper Hooilanden: 3 kilometer

In de buurt van Gees vind je De Mepper Hooilanden. Dit mooie natuur- en waterbergingsgebied grenst aan Boswachterij Gees. In de winter zijn hier vele vogels te bewonderen, die hier overwinteren. Ook fungeren De Mepper Hooilanden als broedgebied voor weide- en watervogels.

Het eerste deel van de wandelroute voert je door een bos met een zeer gevarieerde begroeiing. Na ongeveer 1 kilometer gaat dit bos over in een bos waar veel hout wordt gekapt. Ook dit bos kan behoorlijk nat zijn. Trek dus vooral waterdichte schoenen of laarzen aan. Tijdens het laatste deel van de rondwandeling loop je langs het beekdal van de Geeserstroom: de Mepper Hooilanden.

Voor deze route volg je de rode paaltjes. Ook deze wandelroute is niet geschikt voor kinderwagens en rolstoelen. De wandelroute start vanaf de parkeerplaats aan de Mepperstraat in Meppen (NL). Het adres is: Mepperstraat 44, 7855 TB Meppen, Nederland.

Locatie parkeerplaats op de kaart 

Bosbelevingsroute Gees: 2,5 – 3 kilometer

Deze route start vanaf dezelfde parkeerplaats als de route langs de Geeserstroom, die bovenaan dit artikel staat. Voor deze wandelroute volg je de groene paaltjes/bordjes. Als je met kinderen gaat wandelen in Gees is dit een leuke route.

belevingsroute gees
Bosbelevingsroute Gees

Gek op Drenthe!?

Ben jij ook zo gek op Drenthe? Meld je dan zeker aan voor de Facebook-groep Tips voor Drenthe. Hier lees en deel je alle hoogtepunten van deze mooie provincie!

Nog meer inspiratie

Wil je meer tips en inspiratie ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en volg ons op Instagram. Meer dan 12.000 mensen gingen jou al voor!

Misschien vind je dit ook leuk: