wandelen gees
Wandelen in Gees

Wandelroute Geeserstroom: 3,5 kilometer

Deze wandelroute voert je langs de Geeserstroom. Parkeren doe je op de parkeerplaats aan de Tilweg. Vanaf hier start tevens de wandelroute. Je volgt de blauwe paaltjes/bordjes.

Loop de parkeerplaats af en sla na zo'n 50 meter linskaf, waar het groene bord staat. Hier staat op dat het een wandelroute van 6 kilometer betreft. Dit is niet het geval, want je komt na 3,5 kilomter gewoon weer bij de parkeerplaats uit.

Het gebied is nat en kan soms erg modderig zijn. Laarzen of andere waterdichte schoenen is aan te raden. De wandelroute is niet geschikt voor kinderwagens en rolstoelen.

Locatie parkeerplaats op de kaart 

wandelen gees
Geeserstroom

Schotse Hooglanders in Gees

In het gebied lopen en grazen ook Schotse Hooglanders. Wil je meer Schotse Hooglanders spotten? Wij schreven een artikel over waar je Schotse Hooglanders in Drenthe kunt zien.

Wandelroute Mepper Hooilanden: 3 kilometer

In de buurt van Gees vind je De Mepper Hooilanden. Dit mooie natuur- en waterbergingsgebied grenst aan Boswachterij Gees. In de winter zijn hier vele vogels te bewonderen, die hier overwinteren. Ook fungeren De Mepper Hooilanden als broedgebied voor weide- en watervogels.

Het eerste deel van de wandelroute voert je door een bos met een zeer gevarieerde begroeiing. Na ongeveer 1 kilometer gaat dit bos over in een bos waar veel hout wordt gekapt. Ook dit bos kan behoorlijk nat zijn. Trek dus vooral waterdichte schoenen of laarzen aan. Tijdens het laatste deel van de rondwandeling loop je langs het beekdal van de Geeserstroom: de Mepper Hooilanden.

Voor deze route volg je de rode paaltjes. Ook deze wandelroute is niet geschikt voor kinderwagens en rolstoelen. De wandelroute start vanaf de parkeerplaats aan de Mepperstraat in Meppen (NL). Het adres is: Mepperstraat 44, 7855 TB Meppen, Nederland.

Locatie parkeerplaats op de kaart 

Bosbelevingsroute Gees: 2,5 - 3 kilometer

Deze route start vanaf dezelfde parkeerplaats als de route langs de Geeserstroom, die bovenaan dit artikel staat. Voor deze wandelroute volg je de groene paaltjes/bordjes. Als je met kinderen gaat wandelen in Gees is dit een leuke route.

belevingsroute gees
Bosbelevingsroute Gees

Gek op Drenthe!?

Ben jij ook zo gek op Drenthe? Meld je dan zeker aan voor de Facebook-groep Tips voor Drenthe. Hier lees en deel je alle hoogtepunten van deze mooie provincie!

Maak je reis compleet

Door (een deel van) je vakantie te boeken via onze partners ontvangen wij een kleine vergoeding, jij betaalt hetzelfde.

Carlo

Hoi! Mijn naam is Carlo, het gezicht achter Waanzinnige Wereld. Voor jou op zoek naar de mooiste bestemmingen en de leukste activiteiten in binnen- en buitenland.

Lees hier alle artikelen over

Drenthe

wandelen gees