Wandelroute Landgoed de Vossenberg in Wijster

De brug bij het Linthorst Homankanaal is het startpunt van de wandelroute over Landgoed Vossenberg in Wijster. Je volgt de paarse paaltjes. Op de paaltjes is met strepen aangegeven welke kant je op moet. De route is zo'n 6,5 kilometer lang.

Zorg er wel voor dat wanneer het regent, of geregend heeft, je laarzen of waterdichte schoenen draagt. De route is niet kinderwagen- en rolstoeltoegankelijk. Honden zijn toegestaan, maar moeten op een gedeelte van de route wel worden aangelijnd.

Halverwege de route steek je de doorgaande weg over. Na de oversteek gaat de route verder door het bos. Een klein stukje verder kom je weer een vee rooster tegen. Vanaf dit punt kun je grazende Schotse Hooglanders tegenkomen.

wandelen wijster
Volg de paarse paaltjes

Hoe kom ik er en waar parkeren?

Navigeer naar Kanaal Westzijde in Wijster. Bij de brug aan het Linthorst Homankanaal vind je de parkeerplaats. De parkeerplaats ligt aan de westkant van het kanaal. Als je vanaf Wijster (Bruntingerweg) komt is het voor de brug aan de rechterkant. 

Hieronder zie je de locatie van Landgoed Vossenberg op de kaart:

Het landschap van Landgoed de Vossenberg in Wijster

Het landschap van Landgoed de Vossenberg is zeer afwisselend en voert je langs het Linthorst Homankanaal, dat geheel door veenarbeiders uitgegraven is. Je passeert een stukje van het Oude Diepje en komt langs mooie vennetjes, waar de Schotse Hooglanders grazen. Onderweg wandel je door dichtere stukken bos en over de heide. Een prachtige mix voor een goede wandeling.

landgoed de vossenberg wijster

Maak je reis compleet

Door (een deel van) je vakantie te boeken via onze partners ontvangen wij een kleine vergoeding, jij betaalt hetzelfde.

Carlo

Hoi! Mijn naam is Carlo, het gezicht achter Waanzinnige Wereld. Voor jou op zoek naar de mooiste bestemmingen en de leukste activiteiten in binnen- en buitenland.

Lees hier alle artikelen over

Drenthe

wandelen landgoed de vossenberg wijster