Koeweide Hoogeveen

De Koeweide in Hoogeveen is een ecologisch natuurontwikkelingspark waar je vrij mag wandelen. Het ligt aan het Oude Diepje en het park vormt de overgang tussen bebouwing en het agrarisch gebied. Er is ook een bijenstal en een bloementuin te vinden. Er groeien hier verschillende planten en struiken, zoals bramen. Met een beetje geluk zie je in de Koeweide ook nog wel hazen, egels, konijnen of andere dieren.

koeweide hoogeveen
De ingang van de Koeweide
reiger

Schotse Hooglanders in Hoogeveen

Ja echt, er grazen een paar Schotse Hooglanders in de Koeweide. De beesten blijven in de zomer en de winter buiten. Ze zijn niet bang voor mensen, maar bewaar altijd minimaal 25 meter afstand en voer en aai ze niet. Wil je nog meer Schotse Hooglanders spotten in Drenthe? In dit artikel lees je waar je ze allemaal kunt vinden.

Locatie Koeweide Hoogeveen op de kaart

Wandelroute door de Koeweide

De wandelroute door de Koeweide is niet zo lang, maar het leuke is dat je de wandeling wel zo lang kunt maken als je zelf wilt. De omgeving is namelijk leuk genoeg om er een stukje voor- of achteraan te plakken. Stippel dit zelf naar wens uit. De wandeling door de Koeweide begint in ieder geval vanaf de Vledderweg, bij de volkstuintjes.

Je zou bij het verlaten van de Koeweide eventueel ook een stukje door kunnen lopen om deze wandelroute bij de Olde Kene er aan vast te plakken.

Gek op Drenthe!?

Wil jij samen met ons nog meer van Drenthe (her)ontdekken? Volg ons dan op Instagram en neem regelmatig een kijkje op onze website om inspiratie op te doen voor leuke activiteiten en accommodaties in onze provincie. Tip: Meld je ook aan voor de Facebook-groep Tips voor Drenthe.

Carlo

Hoi! Mijn naam is Carlo, het gezicht achter Waanzinnige Wereld. Voor jou op zoek naar de mooiste bestemmingen en de leukste activiteiten in binnen- en buitenland.

Lees hier alle artikelen over

Drenthe

wandelen koeweide Hoogeveen