Wandelen Landgoed Nienoord

Op Landgoed Nienoord zijn meerdere wandelroutes te vinden. Er zijn drie wandelroutes met gekleurde paaltjes gemarkeerd. Alle drie deze wandelroutes starten vanaf de parkeerplaats.

Je kunt kiezen voor de blauwe, rode en groene route. De blauwe route is bijna 8 kilometer lang, de rode route zo'n 4 kilometer en de groene route 2,5 kilometer. Honden mogen mits aangelijnd ook mee. Er zijn onderweg gebieden waar honden los mogen lopen. Dit wordt aangegeven door middel van bordjes.

Even pauze

Voor of na je wandeling heb je de mogelijkheid om een kopje koffie of thee (eventueel to go) met een gebakje bij Grand Café Borg Nienoord te scoren. Bij zonnig weer kun je hier trouwens ook heerlijk genieten van een lekker koud biertje op het gezellige terras!

Praktische informatie

Parkeren doe je gratis op de ruime parkeerplaats aan de rand van het landgoed. Navigeer naar: Nienoord 20, 9351 AC Leek. Wanneer je met het openbaar vervoer naar Landgoed Nienoord komt, kun je uitstappen bij halte Centrum in Leek. Vanaf de bushalte is het ongeveer 10 minuten lopen naar Landgoed Nienoord.

Grand Café Borg Nienoord is een perfecte trouwlocatie

Bootje varen bij Nienoord

Vanaf begin 2021 verhuurt Grand Café Borg Nienoord bootjes waarmee je vanaf het water de omgeving en het Leekstermeer kunt ontdekken. Hier lees je meer over varen over het Leekstermeer en een bootje huren in Leek.

In de buurt

In Lettelbert, een dorpje in de buurt van Leek, vind je deze wandeling over een plankenpad in natuurgebied de Lettelberterpetten. Een leuke tip voor als je nog een beetje tijd over hebt!

Maak je reis compleet

Door (een deel van) je vakantie te boeken via onze partners ontvangen wij een kleine vergoeding, jij betaalt hetzelfde.

Carlo

Hoi! Mijn naam is Carlo, het gezicht achter Waanzinnige Wereld. Voor jou op zoek naar de mooiste bestemmingen en de leukste activiteiten in binnen- en buitenland.

Lees hier alle artikelen over

Groningen

wandelen landgoed Nienoord