wandelen landgoed Nienoord
Groningen,  Nederland

Wandelen en meer bij Landgoed Nienoord

Bijgewerkt op 7 juli 2021

Zowel Landgoed als Borg Nienoord kent een rijke historie. Dat maakt deze plek vandaag de dag geschikt voor een aantal hele leuke activiteiten en bezienswaardigheden. Het landgoed beschikt over een kinderboerderij, zwembad, speelpark, rijtuigen museum en een Grand Café. Daarnaast kun je prachtig wandelen over Landgoed Nienoord. In dit blog lees je er alles over.

Wandelen Landgoed Nienoord

Op Landgoed Nienoord zijn meerdere wandelroutes te vinden. Er zijn drie wandelroutes met gekleurde paaltjes gemarkeerd. Alle drie deze wandelroutes starten vanaf de parkeerplaats.

Je kunt kiezen voor de blauwe, rode en groene route. De blauwe route is bijna 8 kilometer lang, de rode route zo’n 4 kilometer en de groene route 2,5 kilometer. Honden mogen mits aangelijnd ook mee. Er zijn onderweg gebieden waar honden los mogen lopen. Dit wordt aangegeven door middel van bordjes.

Even pauze

Voor of na je wandeling heb je de mogelijkheid om een kopje koffie of thee (eventueel to go) met een gebakje bij Grand Café Borg Nienoord te scoren.

Bij zonnig weer kun je hier trouwens ook heerlijk genieten van een lekker koud biertje op het gezellige terras!

Praktische informatie

Parkeren doe je gratis op de ruime parkeerplaats aan de rand van het landgoed. Navigeer naar: Nienoord 20, 9351 AC Leek.

Wanneer je met het openbaar vervoer naar Landgoed Nienoord komt, kun je uitstappen bij halte Centrum in Leek. Vanaf de bushalte is het ongeveer 10 minuten lopen naar Landgoed Nienoord.

Grand Café Borg Nienoord is een perfecte trouwlocatie

Bootje varen bij Nienoord

Vanaf begin 2021 verhuurt Grand Café Borg Nienoord bootjes waarmee je vanaf het water de omgeving en het Leekstermeer kunt ontdekken.

Wij mochten het ervaren en schreven er dit blog over.

In de buurt

In Lettelbert, een dorpje in de buurt van Leek, vind je deze wandeling over een plankenpad in natuurgebied de Lettelberterpetten. Een leuke tip voor als je nog een beetje tijd over hebt!

Nog meer inspiratie

Wil je meer tips en inspiratie ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of volg ons op Instagram. Meer dan 10.000 mensen gingen jou al voor!

Hoi! Mijn naam is Carlo en ik ben in 2019 begonnen met Waanzinnige Wereld. Kijk rustig rond en laat je inspireren!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.