Hoe kom je er?

De wandelroute door het Mantingerveld start bij Dorpshuis De Heugte in Nieuw Balinge. Stel je navigatie in op Lijsterstraat 1 in Nieuw Balinge. Vanaf de parkeerplaats, waar je gratis kan parkeren, wandel je zo het natuurgebied in. En ja, de route begint en eindigt echt in de woonwijk! Volg de gele bordjes (pijltjes) zoals je hieronder op de foto ziet. Sommige bordjes zijn trouwens wel een beetje verkleurd. Deze wandeling is niet geschikt voor kinderwagens en mensen in een rolstoel.

mantingerveld

Geschiedenis van het Mantingerveld

In 1992 startte Natuurmonumenten de z.g. Actie Goudplevier, die als doel had om van een aantal kleine versnipperde bos, heide- en veengebiedjes weer één groot natuurgebied te maken door tussenliggende landbouwgronden op te kopen en weer om te zetten in heide. Het Mantingerveld is het resultaat van deze met succes afgeronde actie.

Van de oorspronkelijke vier natuurgebieden was het Mantingerzand het grootste en bekendste. Het is een gebied met heide en met stuifzandheuvels begroeid met jeneverbessen. Ook het Achterste Veld, Hullenzand, Lentsche Veen en Martensplek zijn opgenomen in het Mantingerveld. (Bron: Wikipedia)

Nog meer Drenthe

Ben je op zoek naar meer leuke uitjes in Drenthe? Wij hebben onze provincie mogen (her)ontdekken en veel moois gezien. Op deze pagina vind je alle artikelen handig bij elkaar. Veel plezier met wandelen door het Mantingerveld!

Maak je reis compleet

Door (een deel van) je vakantie te boeken via onze partners ontvangen wij een kleine vergoeding, jij betaalt hetzelfde.

Carlo

Hoi! Mijn naam is Carlo, het gezicht achter Waanzinnige Wereld. Voor jou op zoek naar de mooiste bestemmingen en de leukste activiteiten in binnen- en buitenland.

Lees hier alle artikelen over

Drenthe

wandelen mantingerveld