mantingerveld
Nederland,  Drenthe

Wandelen door het Mantingerveld

Bijgewerkt op 22 september 2022

Op zoek naar rust? Ga wandelen door het Mantingerveld! Middenin natuurgebied De Goudplevier vind je deze wandelroute van zo’n 4 kilometer. Je wandelt door een divers landschap met heide en vennetjes. Ook is er een grote visvijver, die in de winter wordt omgetoverd tot een ijsbaan.

wandelen mantingerveld
TuinTuin

Hoe kom je er?

De wandelroute door het Mantingerveld start bij Dorpshuis De Heugte in Nieuw Balinge. Stel je navigatie in op: Lijsterstraat 1, Nieuw Balinge. Vanaf de parkeerplaats, waar je gratis kunt parkeren, wandel je zo het natuurgebied in. En ja, de route begint en eindigt echt in de woonwijk! 😉

Volg de gele bordjes (pijltjes) zoals je hieronder op de foto ziet. Sommige bordjes zijn trouwens wel een beetje verkleurd. Deze wandeling is niet geschikt voor kinderwagens en mensen in een rolstoel.

Geschiedenis van het Mantingerveld

In 1992 startte Natuurmonumenten de z.g. Actie Goudplevier, die als doel had om van een aantal kleine versnipperde bos, heide- en veengebiedjes weer één groot natuurgebied te maken door tussenliggende landbouwgronden op te kopen en weer om te zetten in heide. Het Mantingerveld is het resultaat van deze met succes afgeronde actie.

Van de oorspronkelijke vier natuurgebieden was het Mantingerzand het grootste en bekendste. Het is een gebied met heide en met stuifzandheuvels begroeid met jeneverbessen. Ook het Achterste Veld, Hullenzand, Lentsche Veen en Martensplek zijn opgenomen in het Mantingerveld. (bron: Wikipedia)

Nog meer Drenthe

Ben je op zoek naar meer leuke uitjes in Drenthe? Wij hebben onze provincie mogen (her)ontdekken en veel moois gezien. Op deze pagina vind je alle artikelen handig bij elkaar.

Veel plezier met wandelen door het Mantingerveld!

Meer inspiratie

Wil je meer tips en inspiratie ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en volg ons op Instagram. Meer dan 12.000 mensen gingen jou al voor!