De mooiste periode om deze route te wandelen is in het late voorjaar of in de vroege zomer. Onderweg hoor je libelle's zoemen, kikkers kwaken en met een beetje geluk spot je zelfs een ooievaar. Het uitzicht over het Oudemolense Diep is schilderachtig, de groene omgeving en vele vogels die je hier hoort fluiten zorgen er voor dat je tijdens deze wandeling echt even tot rust kan komen.

Wandelroute Oudemolen

De wandelroute bij Oudemolen is een afwisselende wandelroute van 7 kilometer. Onderweg volg je de paaltjes met lichtblauwe kop. Trek waterdichte en goede wandelschoenen aan, het gebied kan vrij nat zijn en de route loopt grotendeels over onverharde paden. Honden mogen mee, mits aangelijnd. Tijdens de wandeling kom je meerdere bankjes tegen om van het mooie uitzicht te genieten en even uit te rusten.

Meerdere vlonderpaden

Tijdens de wandelroute wandel je over meerdere vlonderpaden. Het langste vlonderpad bevindt zich aan het einde van de route, in de buurt van de parkeerplaats. In het bos kom je nog een aantal kortere vlonderpaden tegen. Kijk aan het eind van de wandelroute goed uit waar je loopt. Na een paar dagen regen kan het hier erg nat en modderig zijn. Op dit deel van de wandelroute ligt jammer genoeg (nog) geen vlonderpad.

Praktische informatie

De wandelroute bij Oudemolen is niet geschikt voor kinderwagens en rolstoelgebruikers, honden mogen aangelijnd mee. Parkeren kan gratis op Parkeerplaats Molensteeg: Molensteeg 4, 9484 TE Oudemolen. Kijk voor meer informatie en een plattegrond van de wandelroute op de website van Staatsbosbeheer. Na je wandeling zin in een lekkere lunch, verfrissend biertje of een kopje koffie of thee? Dan kan je terecht bij Herberg de Fazant in Oudemolen.

Ook leuk: Wandelen in Deurze

drentsche Aa
Wandelen in Oudemolen

Maak je reis compleet

Door (een deel van) je vakantie te boeken via onze partners ontvangen wij een kleine vergoeding, jij betaalt hetzelfde.

Carlo

Hoi! Mijn naam is Carlo, het gezicht achter Waanzinnige Wereld. Voor jou op zoek naar de mooiste bestemmingen en de leukste activiteiten in binnen- en buitenland.

Lees hier alle artikelen over

Drenthe

wandelen Oudemolen