boswachterij Ommen
Een vennetje langs de rode wandelroute

Wandelen door De Sahara in Ommen

Er zijn een aantal verschillende wandelroutes rondom De Sahara in Ommen. Wij kozen voor de rode route, omdat je bij deze route een heel groot stuk over en langs de zandverstuiving wandelt. Verderop in dit artikel lees je meer over de gele en blauwe route.

Voor de rode wandeling van 5 kilometer volg je de uiteraard de rode pijltjes. Honden zijn welkom, mits aangelijnd. Parkeren doe je bij het startpunt van de wandelroute. Navigeer naar: Eerderveldsweg, Ommen. Onderweg kom je meerdere bankjes en picknicktafels tegen. De zandverstuiving is leuk voor kinderen, omdat het aanvoelt als één grote speeltuin in de natuur. Ze kunnen spelen in het zand en in bomen klimmen.

Meer wandelroutes in de buurt van De Sahara

Naast de rode wandelroute vind je in de buurt van De Sahara in Ommen een gele en blauwe wandelroute. De gele wandelroute begint vanaf parkeerplaats Meiersbos aan de Hammerweg in Ommen en is bijna 6 kilometer lang. De blauwe wandelroute is zo'n 5 kilometer lang en voert je langs meerdere vennetjes en start vanaf parkeerplaats Steile Oever, ook aan de Hammerweg. De drie wandelingen zijn allemaal met elkaar verbonden. Voor meer informatie over deze wandelroutes kun je terecht op de website van Staatsbosbeheer.

Misschien vind je dit ook leuk: 5 gebieden voor een mooie wandeling in en rondom Hardenberg

Maak je reis compleet

Door (een deel van) je vakantie te boeken via onze partners ontvangen wij een kleine vergoeding, jij betaalt hetzelfde.

Carlo

Hoi! Mijn naam is Carlo, het gezicht achter Waanzinnige Wereld. Voor jou op zoek naar de mooiste bestemmingen en de leukste activiteiten in binnen- en buitenland.

Lees hier alle artikelen over

Overijssel

sahara Ommen