sahara Ommen
Nederland,  Overijssel

Wandelen door De Sahara in Ommen

Bijgewerkt op 22 februari 2023

Wat is De Sahara in Ommen?

De Sahara in het Overijsselse Vechtdal is een 20 hectare grote zandverstuiving. Je kunt hier picknicken, spelen, paardrijden, sporten en natuurlijk heerlijk wandelen. Het bos is is rond 1840 aangelegd als wandelbos en sinds 1913 in beheer van Staatsbosbeheer. Een fijne plek om even op te laden.

boswachterij Ommen
Een vennetje langs de rode wandelroute

Wandelen door De Sahara in Ommen

Er zijn een aantal verschillende wandelroutes rondom De Sahara in Ommen. Wij kozen voor de rode route, omdat je bij deze route een heel groot stuk over en langs de zandverstuiving wandelt. Verderop in deze blog lees je meer over de gele en blauwe route.

Voor de rode wandeling van 5 kilometer volg je de uiteraard de rode pijltjes. Honden zijn welkom, mits aangelijnd. Parkeren doe je bij het startpunt van de wandelroute. Navigeer naar: Eerderveldsweg, Ommen.

Onderweg kom je meerdere bankjes en picknicktafels tegen. De zandverstuiving is erg leuk voor kinderen, omdat het aanvoelt als één grote speeltuin in de natuur. Ze kunnen spelen in het zand en in bomen klimmen.

Meer wandelroutes in de buurt van De Sahara

Naast de rode wandelroute vind je in de buurt van De Sahara in Ommen een gele en blauwe wandelroute. De gele wandelroute begint vanaf parkeerplaats Meiersbos aan de Hammerweg in Ommen en is bijna 6 kilometer lang.

De blauwe wandelroute van zo’n 5 kilometer voert je langs meerdere vennetjes en start vanaf parkeerplaats Steile Oever, ook aan de Hammerweg.

De 3 wandelingen zijn allemaal met elkaar verbonden. Voor meer informatie over deze wandelroutes kun je terecht op de website van Staatsbosbeheer.

Nog meer inspiratie

Wil je meer tips en inspiratie ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of volg ons op Instagram. Meer dan 12.000 mensen gingen jou al voor!

Gek op wandelen?

Ben je opzoek naar nog meer mooie wandelroutes in Nederland? Bekijk dan deze pagina. Hier hebben wij al onze blogs over wandelroutes in Nederland overzichtelijk gebundeld. Voor nu veel plezier met wandelen door De Sahara in Ommen!