wandelen sterrenbos Frederiksoord
Drenthe,  Nederland

Wandelen door het Sterrebos in Frederiksoord

Bijgewerkt op 25 april 2021

Tijdens ons verblijf in Frederiksoord en Veenhuizen moesten we dit wel even meepakken: wandelen door het Sterrebos in Frederiksoord. Het blijft namelijk best bijzonder om door een sterrebos (ook wel sterrenbos) te wandelen.

Deze korte wandelroute van zo’n 3 kilometer is ideaal om even een frisse neus te halen en als je nieuwsgierig bent naar hoe een sterrenbos eruitziet. De route loopt dwars door Landgoed Westerbeeksloot in Frederiksoord.

sterrenbos Frederiksoord

Sterrenbos

Wat is nou een sterrenbos? Wikipedia zegt er het volgende over: Een sterrenbos is een bos met een lanenstructuur dat, oorspronkelijk was aangelegd als park. Het huidige Nederlandse woord ‘sterrenbos’ is een verbastering van de oorspronkelijke Oud-Nederlandse schrijfwijze ‘starre bosch’, oftewel: een beplanting van starre bomen of hoge coniferen.

Een sterrenbos was zeer geschikt voor de jacht, omdat vanuit het middelpunt het overstekend wild op alle paden kon worden gezien.

Een sterrenbos is dus aangelegd en daardoor kan het wel een beetje ‘gemaakt’ aanvoelen als je er wandelt. Soms zelfs perfect. Maar dat maakt het zeker niet minder mooi! De meeste sterrenbossen zijn honderden jaren oud. Indrukwekkend om te zien en een keer te ervaren.

Hoe kom je in het Sterrebos van Frederiksoord?

Stel je navigatie in op: Majoor van Swietenlaan 1A, 8382 CE Frederiksoord. Daar is voldoende gratis parkeergelegenheid.

Vanaf de parkeerplaats wandel je binnen enkele minuten naar het begin van de wandelroute door het sterrebos. De route begint vlak voor Logement Frederiksoord.

Locatie op kaart:

De wandelroute is in verband met de hoogteverschillen en bruggetjes niet geschikt voor kinderwagens. Honden zijn (mits aangelijnd) toegestaan.

Klik hier om de gratis brochure van de wandelroute door het Sterrebos van Frederiksoord te downloaden en te bekijken.

Het is een aanrader om voor of na het wandelen door het sterrebos van Frederiksoord een bezoek te brengen aan Museum de Proefkolonie.

Op zoek naar meer mooie wandelroutes? Je kunt er hier meer vinden.

Hoi! Mijn naam is Carlo en ik ben in 2019 begonnen met Waanzinnige Wereld. Kijk rustig rond en laat je inspireren!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.