Sterrenbos

Wat is nou een sterrenbos? Wikipedia zegt er het volgende over: Een sterrenbos is een bos met een lanenstructuur dat, oorspronkelijk was aangelegd als park. Het huidige Nederlandse woord 'sterrenbos' is een verbastering van de oorspronkelijke Oud-Nederlandse schrijfwijze 'starre bosch', oftewel: een beplanting van starre bomen of hoge coniferen.

Een sterrenbos was zeer geschikt voor de jacht, omdat vanuit het middelpunt het overstekend wild op alle paden kon worden gezien.

Een sterrenbos is dus aangelegd en daardoor kan het wel een beetje 'gemaakt' aanvoelen als je er wandelt. Soms zelfs perfect. Maar dat maakt het zeker niet minder mooi! De meeste sterrenbossen zijn honderden jaren oud. Indrukwekkend om te zien en een keer te ervaren.

wandelen sterrenbos Frederiksoord

Hoe kom je in het Sterrebos van Frederiksoord?

Stel je navigatie in op: Majoor van Swietenlaan 1A, 8382 CE Frederiksoord. Daar is voldoende gratis parkeergelegenheid. Vanaf de parkeerplaats wandel je binnen enkele minuten naar het begin van de wandelroute door het sterrebos. De route begint vlak voor Logement Frederiksoord. De wandelroute is in verband met de hoogteverschillen en bruggetjes niet geschikt voor kinderwagens. Honden zijn (mits aangelijnd) toegestaan.

Locatie op de kaart

Klik hier om de gratis brochure van de wandelroute door het Sterrebos van Frederiksoord te downloaden en te bekijken. Het is een aanrader om voor of na het wandelen door het sterrebos van Frederiksoord een bezoek te brengen aan Museum de Proefkolonie.

Maaike

Hi! Ik ben Maaike, de vriendin en het reismaatje van Carlo. In mijn vrije tijd geniet ik graag van een wandeling door de natuur, vers geprepareerde skipistes en een kopje koffie in de zon.

Lees hier alle artikelen over

Drenthe

sterrenbos Frederiksoord