wandelroute zwarte gat Zuidwolde
Drenthe,  Nederland

Wandelen langs Het Zwarte Gat bij Zuidwolde

Bijgewerkt op 7 maart 2021

Vlakbij het Drentse dorp Zuidwolde kun je een mooie route van 4,5 kilometer wandelen. Het viel ons op dat er nog maar weinig over deze mooie route te vinden is. Daarom schreven we een blog over wandelen langs Het Zwarte Gat bij Zuidwolde.

Het Zwarte Gat

Het Zwarte Gat is een klein natuurgebied dat wordt beheerd door Stichting Het Drentse Landschap. Dit gebied is onderdeel van Het Schotterveld en leent zich uitstekend voor een frisse wandeling.

Deze wandelroute is niet geschikt voor kinderwagens en rolstoelen. Honden zijn niet toegestaan, in verband met het loslopende vee.

Handige producten voor al je wandelingen

Schotse Hooglanders

Het gebied rond Het Zwarte Gat wordt begraasd door een kleine groep Schotse Hooglanders. Ze lopen hier rustig rond en schrikken niet zo snel van de mensen die hier wandelen. Vergeet niet dat dieren altijd onvoorspelbaar zijn, dus laat ze lekker hun gang gaan en kom niet te dichtbij.

Wandelen

De wandeling brengt je via onverharde paden langs heide en natuurlijk Het Zwarte Gat. Het Zwarte Gat dankt zijn naam aan het ondiepe water, dat zwart kleurt omdat er veel veen op de bodem te vinden is.

In het begin van de route loop je door een heidelandschap, verderop door een klein bos. Voor de route van 4,5 kilometer volg je de paarse paaltjes zoals je die hierboven op de foto ziet.

Hoe kom je er?

Stel je navigatie in op: De Egge, Zuidwolde. Je navigeert nu naar een kruispunt, je moet alleen nog wel iets verder doorrijden. Helemaal tot aan daar waar de verharde weg stopt. Je slaat dan linksaf het zandpad op. Langs dit zandpad kun je de auto parkeren. Het startpunt van de wandeling vind je vervolgens aan de rechterkant van het zandpad.

Kom je vanaf de N48? Neem dan afslag Alteveer-Kerkenveld

Op de foto hieronder zie je de ingang van de wandelroute. Veel plezier met wandelen bij Het Zwarte Gat in Zuidwolde!

ingang het zwarte gat Zuidwolde
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Nog meer Drenthe

Wil jij Drenthe samen met ons (her)ontdekken? Volg ons dan op Instagram en neem regelmatig een kijkje op onze website om inspiratie op te doen voor leuke activiteiten en accommodaties in onze provincie.

Hoi! Mijn naam is Carlo. In juli 2019 met trots begonnen aan Waanzinnige Wereld. Kijk rustig rond en laat je inspireren!

Stel hier je vraag of geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.