Onze wandeling door Dwingelderveld

De Koelevaartsveenwandeling loopt voornamelijk door het bos en daardoor over onverharde paden. Af en toe kom je op een open veld waar vennetjes en heide je uitzicht zijn. Voor mensen die slecht ter been zijn is deze route helaas geen goed idee. Als je een kinderwagen bij je hebt kan je ook beter een andere route kiezen.

De Koelevaartsveenwandeling is 5,5 kilometer lang en de kleur van de route is blauw. Je wandelt een dik uur, maar onderweg kom je voldoende bankjes en picknick tafels tegen om even uit te rusten of te genieten van de rust en de prachtige omgeving. 

dwingelderveld wandelroute
Wandelen in Dwingelderveld

Hoe kom je er?

Het maakt niet uit als je vanuit Zwolle of Groningen komt: op de A28 neem je afslag Spier en onderaan de afslag sla je linksaf, de N855 op. Je rijdt verder richting Dwingeloo, langs Van Der Valk, waar je trouwens ook je auto (of fiets) kunt parkeren. Op deze plek starten namelijk veel wandelroutes door het Dwingelderveld.

Als je kiest voor onze wandelroute moet je nog een klein stukje doorrijden. Vlak voor het punt waar de weg rechtsaf buigt zie je links een parkeerplaats. Vanaf daar start de Koelevaartsveenwandeling, maar ook de Lheederzandwandeling en het Natuurpad Lheederzand. Je kan hier gratis parkeren en de toegang tot het bos is uiteraard ook gratis. Veel plezier met wandelen door Dwingelderveld! Probeer de volgende keer ook eens een andere route, want het Dwingelderveld is prachtig.

dwingelderveld
dwingelderveld
Wandelen in Dwingelderveld

Maak je reis compleet

Door (een deel van) je vakantie te boeken via onze partners ontvangen wij een kleine vergoeding, jij betaalt hetzelfde.

Carlo

Hoi! Mijn naam is Carlo, het gezicht achter Waanzinnige Wereld. Voor jou op zoek naar de mooiste bestemmingen en de leukste activiteiten in binnen- en buitenland.

Lees hier alle artikelen over

Drenthe

doen in vakantie Drenthe