dwingelderveld
Nederland,  Drenthe

Wandeling door het Dwingelderveld

Bijgewerkt op 26 januari 2021

Wandelen in de omgeving van Dwingeloo

In Nationaal Park Dwingelderveld zijn veel mooie wandelroutes te vinden. Wij kozen een willekeurige route uit, trokken onze dikke jas aan en gingen het bos in!

De omgeving van Dwingeloo is erg mooi en zeer geschikt voor een lekkere wandeling. Zowel kort als lang. Voor zowel gezinnen met kinderen als ervaren wandelaars.

Onze wandeling door Dwingelderveld

Wij kozen voor de Koelevaartsveenwandeling (tip voor galgje als je weer thuis bent). Deze route loopt voornamelijk door het bos en daardoor over onverharde paden. Af en toe kom je op een open veld waar vennetjes en heide je uitzicht zijn.

Voor mensen die slecht ter been zijn is deze route helaas geen goed idee. Als je een kinderwagen bij je hebt kan je ook beter een andere route kiezen.

De Koelevaartsveenwandeling is 5,5 kilometer lang en de kleur van de route is blauw. Je wandelt een dik uur, maar onderweg kom je voldoende bankjes en picknick tafels tegen om even uit te rusten of te genieten van de rust en de prachtige omgeving. 

dwingelderveld wandelroute

Op zoek naar een wandeling in Friesland? In de buurt van Bakkeveen zijn veel leuke routes te vinden.

Hoe kom je er?

Het maakt niet uit als je vanuit Zwolle of Groningen komt: op de A28 neem je afslag Spier en onderaan de afslag sla je linksaf, de N855 op.

Je rijdt nu richting Dwingeloo, langs Van Der Valk, waar je trouwens ook je auto (of fiets) kunt parkeren. Op deze plek starten namelijk veel wandelroutes door het Dwingelderveld.

Als je kiest voor onze wandelroute moet je nog een klein stukje doorrijden. Vlak voor het punt waar de weg rechtsaf buigt zie je links een parkeerplaats. Vanaf daar start de Koelevaartsveenwandeling. Je mag hier gratis parkeren en de toegang tot het bos is uiteraard ook gratis.

Veel plezier tijdens deze wandeling! Probeer de volgende keer ook eens een andere route, het Dwingelderveld is prachtig. Maar dat zal je zelf wel gaan ervaren!

Klik hier voor de website van Nationaal Park Dwingelderveld

dwingelderveld drenthe

Laat hier een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen. De vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.