Dwingelderveld Drenthe
Nederland,  Drenthe

Wandelen door het Dwingelderveld

Bijgewerkt op 5 december 2022

In Nationaal Park Dwingelderveld zijn veel mooie wandelroutes te vinden. Wij kozen de Koelevaartsveenwandeling uit, maar vanaf dit punt starten nog meer wandelroutes. De omgeving van Dwingeloo is erg mooi en een fijne plek voor een wandeling. In de omgeving zijn zowel korte als lange routes te vinden voor ervaren en minder ervaren wandelaars.

Onze wandeling door Dwingelderveld

De Koelevaartsveenwandeling loopt voornamelijk door het bos en daardoor over onverharde paden. Af en toe kom je op een open veld waar vennetjes en heide je uitzicht zijn. Voor mensen die slecht ter been zijn is deze route helaas geen goed idee. Als je een kinderwagen bij je hebt kan je ook beter een andere route kiezen.

De Koelevaartsveenwandeling is 5,5 kilometer lang en de kleur van de route is blauw. Je wandelt een dik uur, maar onderweg kom je voldoende bankjes en picknick tafels tegen om even uit te rusten of te genieten van de rust en de prachtige omgeving. 

dwingelderveld wandelroute
Wandelen in Dwingelderveld

Hoe kom je er?

Het maakt niet uit als je vanuit Zwolle of Groningen komt: op de A28 neem je afslag Spier en onderaan de afslag sla je linksaf, de N855 op. Je rijdt verder richting Dwingeloo, langs Van Der Valk, waar je trouwens ook je auto (of fiets) kunt parkeren. Op deze plek starten namelijk veel wandelroutes door het Dwingelderveld.

Als je kiest voor onze wandelroute moet je nog een klein stukje doorrijden. Vlak voor het punt waar de weg rechtsaf buigt zie je links een parkeerplaats. Vanaf daar start de Koelevaartsveenwandeling, maar ook de Lheederzandwandeling en het Natuurpad Lheederzand. Je kan hier gratis parkeren en de toegang tot het bos is uiteraard ook gratis. Veel plezier met wandelen door Dwingelderveld! Probeer de volgende keer ook eens een andere route, want het Dwingelderveld is prachtig.

dwingelderveld
dwingelderveld
Wandelen in Dwingelderveld

Nog meer inspiratie

Wil je meer tips en reisinspiratie ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en volg ons op Instagram. Meer dan 12.000 mensen gingen jou al voor!