wandelroute Balloërveld
Nederland,  Drenthe

Wandelroute Balloo: het Balloërveld

Bijgewerkt op 17 april 2023

Het Balloërveld is een heideveld in de gemeente Aa en Hunze. Het heideveld is gelegen tussen Gasteren, Rolde en Loon. Ben je op zoek naar een mooie wandelroute bij Balloo over het Balloërveld? Lees dan snel verder!

Wandelroute van 9, 6 en 4 km over het Balloërveld

Oorspronkelijk is deze wandelroute over het Balloërveld bij Balloo 9 kilometer lang. Starten kan vanaf parkeerplaats Galgenriet aan Visvliet en de parkeerplaats bij de schaapskooi in Balloo. Vanaf beide startpunten kan je de route van 9 kilometer wandelen, maar de mogelijkheid tot het inkorten naar 4 en 6 kilometer verschilt per startpunt. In dit artikel geven we informatie over de wandelroute en beide startpunten.

Deze wandelroute is niet geschikt voor kinderwagens, honden zijn aangelijnd toegestaan

Startpunt parkeerplaats Galgenriet (9 of 4 km)

Wil je de wandelroute van 4 kilometer lopen? Start dan vanaf parkeerplaats Galgenriet en volg vanaf daar de paars/roze paaltjes en natuurlijk de bordjes 4 kilometer. Je loopt dan het noordelijke deel van de route. Extra leuk: Als je vanaf dit punt start wandel je het eerste deel van de route over een houten vlonderpad.

Ook leuk: Dit zijn alle vlonderpaden in Drenthe

vlonderpad balloerveld
Het vlonderpad in het Balloërveld

Startpunt Schaapskooi Balloo (9 of 6 km)

Liever de route van 6 kilometer? Start dan vanaf de schaapskooi in Balloo. Na zo’n 3 kilometer wandelen kom je bij een splitsing. De splitsing is te zien op de foto hieronder. Als je rechtdoor gaat vervolg je de route van 9 kilometer. Ga je rechtsaf, dan kies je voor de route van 6 kilometer (het zuidelijke deel van de route).

verkorte route Ballooërveld
De splitsing van de route

Parkeren Balloërveld

Als je de paars/roze wandelroute over het Balloërveld van 9 of 6 kilometer gaat lopen kan je je auto parkeren bij de schaapskooi. De naam van de parkeerplaats is Knooppunt Balloo. Navigeer naar: Crabbeweg 2, 9458 TE Balloo.

Schaapskooi Balloo

De Schaapskooi van Balloo is ook zeker een bezoekje waard. De kudde Drentse heideschapen op het Balloërveld is namelijk de grootste kudde van Drenthe. De schaapskooi, schaapskudde en het informatiecentrum zijn 7 dagen per week te bezoeken van 9 tot 17 uur.

Elke woensdag- en zondagmiddag rond 16 uur is de aankomst van de kudde en herder bij de schaapskooi in Balloo. Op zaterdagmiddag is de aankomst om 17 uur. Bij de schaapskooi staat een informatiebord waarop je kunt zien waar je de schaapskudde die dag kunt vinden.

schaapskudde balloo
Schapen in Drenthe

Nog meer Drenthe

Gek op wandelen? In Nationaal Park Dwingelderveld vind je een bijzondere route over een plankenpad. Wil jij samen met ons nog meer van Drenthe (her)ontdekken? Volg ons dan op Instagram en neem regelmatig een kijkje op onze website om inspiratie op te doen voor leuke activiteiten en accommodaties in onze provincie.

Misschien vind je dit ook leuk: