Wandelroute van 9, 6 en 4 km over het Balloërveld

Oorspronkelijk is deze wandelroute over het Balloërveld bij Balloo 9 kilometer lang. Starten kan vanaf parkeerplaats Galgenriet aan Visvliet en de parkeerplaats bij de schaapskooi in Balloo, aan de Crabbeweg 2. Vanaf beide startpunten kan je de route van 9 kilometer wandelen, maar de mogelijkheid tot het inkorten naar 4 en 6 kilometer verschilt per startpunt. In dit artikel geven we informatie over de wandelroute en beide startpunten.

Deze wandelroute is niet geschikt voor kinderwagens, honden zijn aangelijnd welkom

schaapskudde balloerveld

Startpunt parkeerplaats Galgenriet (9 of 4 km)

Wil je de wandelroute van 4 kilometer lopen? Start dan vanaf parkeerplaats Galgenriet en volg vanaf daar de paars/roze paaltjes en natuurlijk de bordjes 4 kilometer. Je loopt dan het noordelijke deel van de route. Extra leuk: Als je vanaf dit punt start wandel je het eerste deel van de route over een houten vlonderpad.

Ook leuk: Dit zijn alle vlonderpaden in Drenthe

vlonderpad balloerveld
Het vlonderpad in het Balloërveld

Startpunt Schaapskooi Balloo (9 of 6 km)

Liever de route van 6 kilometer? Start dan vanaf de schaapskooi in Balloo. Na zo'n 3 kilometer wandelen kom je bij een splitsing. De splitsing is te zien op de foto hieronder. Als je rechtdoor gaat vervolg je de route van 9 kilometer. Ga je rechtsaf, dan kies je voor de route van 6 kilometer (het zuidelijke deel van de route).

verkorte route Ballooërveld

De splitsing van de route

Parkeren Balloërveld

Als je de paars/roze wandelroute over het Balloërveld van 9 of 6 kilometer gaat lopen kan je je auto parkeren bij de schaapskooi. De naam van de parkeerplaats is Knooppunt Balloo. Navigeer naar: Crabbeweg 2, 9458 TE Balloo. Voor de wandelroute van 4 kilometer parkeer je op parkeerplaats Galgenriet aan Visvliet.

Schaapskooi Balloo

De Schaapskooi van Balloo is ook zeker een bezoekje waard. De kudde Drentse heideschapen op het Balloërveld is namelijk de grootste kudde van Drenthe. De schaapskooi en het informatiecentrum zijn 7 dagen per week te bezoeken van 9:00 tot 17:00 uur.

Leuk om te zien: Elke woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag tussen 16.30 - 17.00 uur komt de kudde weer terug bij de schaapskooi.

schaapskudde balloo

Nog meer Drenthe

Gek op wandelen? In Nationaal Park Dwingelderveld vind je een bijzondere route over een plankenpad. Wil jij samen met ons nog meer van Drenthe (her)ontdekken? Volg ons dan op Instagram en neem regelmatig een kijkje op onze website om inspiratie op te doen voor leuke activiteiten en accommodaties in onze provincie.

Maak je reis compleet

Door (een deel van) je vakantie te boeken via onze partners ontvangen wij een kleine vergoeding, jij betaalt hetzelfde.

Carlo

Hoi! Mijn naam is Carlo, het gezicht achter Waanzinnige Wereld. Voor jou op zoek naar de mooiste bestemmingen en de leukste activiteiten in binnen- en buitenland.

Lees hier alle artikelen over

Drenthe

Ballooërveld