wandelroute Balloërveld
Nederland,  Drenthe

Wandelroute Balloo: het Balloërveld

Bijgewerkt op 16 december 2022

Het Balloërveld is een heideveld in de gemeente Aa en Hunze. Het heideveld is gelegen tussen Gasteren, Rolde en Loon. Ben je op zoek naar een mooie wandelroute bij Balloo over het Balloërveld? Lees dan snel verder!

Wandelroute van 9, 6 en 4 km over het Balloërveld

Oorspronkelijk is deze wandelroute over het Balloërveld bij Balloo 9 kilometer lang. Onderweg heb je de mogelijkheid om de route in te korten tot 6 of 4 kilometer.

Het inkorten van de wandelroute kan voor een beetje verwarring zorgen. Verderop in dit artikel proberen we dit zo duidelijk mogelijk aan je uit te leggen.

De wandelroute start direct vanaf de parkeerplaats bij de schaapskooi. Vanaf daar volg je de borden naar Balloërveld en dan kom je vanzelf het eerste roze/paarse paaltje tegen.

Na zo’n 3 kilometer kom je op een splitsing. De splitsing is te zien op de foto hieronder. Als je rechtdoor gaat vervolg je de route van 9 kilometer. Ga je rechtsaf, dan kies je voor de route van 6 kilometer.

verkorte route Ballooërveld
De splitsing van de route

Na een tijdje kom je weer een splitsing tegen. Daar kun je er voor kiezen om de route van 6 kilometer te blijven lopen, of nogmaals in te korten en voor de route van totaal 4 kilometer te gaan. Let goed op, want veel mensen vinden het inkorten van deze route verwarrend.

Wil je de verkorte route van 6 kilometer lopen? Volg dan bij de eerste splitsing de bordjes van 6 kilometer en volg vanaf de tweede splitsing weer de bordjes van 9 kilometer. Je hebt de wandelroute nu een flink stuk (zo’n 3 kilometer) ingekort.

Wil je de route van 4 kilometer lopen? Kies dan bij de eerste splitsing ook voor 6 kilometer en volg bij de tweede splitsing de bordjes van 4 kilometer, in plaats van 9 kilometer.

Deze wandelroute is niet geschikt voor kinderwagens. Honden zijn toegestaan, mits aangelijnd.

Parkeren Balloërveld

Als je deze roze wandelroute over het Balloërveld gaat lopen kun je je auto parkeren bij de schaapskooi. De naam van de parkeerplaats is Knooppunt Balloo. Navigeer naar: Crabbeweg 2, 9458 TE Balloo. Hieronder zie je de locatie op de kaart.

Schaapskooi Balloo

De Schaapskooi van Balloo is ook zeker een bezoekje waard. De kudde Drentse heideschapen op het Balloërveld is namelijk de grootste kudde van Drenthe. De schaapskooi, schaapskudde en het informatiecentrum zijn 7 dagen per week te bezoeken van 9 tot 17 uur.

Elke woensdag- en zondagmiddag rond 16 uur is de aankomst van de kudde en herder bij de schaapskooi in Balloo. Op zaterdagmiddag is de aankomst om 17 uur. Bij de schaapskooi staat een informatiebord waarop je kunt zien waar je de schaapskudde die dag kunt vinden.

schaapskudde balloo
Schapen in Drenthe

Nog meer Drenthe

Gek op wandelen? In Nationaal Park Dwingelderveld vind je een bijzondere route over een plankenpad. Wil jij samen met ons nog meer van Drenthe (her)ontdekken? Volg ons dan op Instagram en neem regelmatig een kijkje op onze website om inspiratie op te doen voor leuke activiteiten en accommodaties in onze provincie.

Misschien vind je dit ook leuk: