wandelroute dwingelderveld plankenpad
Nederland,  Drenthe

Wandelroute Dwingelderveld: Het Plankenpad

Bijgewerkt op 9 december 2022

Misschien wel één van de mooiste nationale parken van ons land: Nationaal Park Dwingelderveld. Als je van de natuur houdt is dit een heerlijke plek om te zijn. Van mountainbiken tot wilde dieren spotten, van wandelen tot picknicken, alles kan hier! Wij hebben een leuke wandelroute in het Dwingelderveld gelopen die we graag met je delen. Lees snel verder om te weten waar je moet zijn voor het plankenpad in Spier en hoe je er komt.

wandelroute dwingelderveld plankenpad
Het plankenpad is in alle seizoenen mooi

Om bij het startpunt van deze mooie wandelroute door het Dwingelderveld te komen neem je vanaf de A28 afslag Spier. Je volgt de borden Dwingeloo, maar voor je het weet ben je al bij Hotel Van Der Valk Spier, daar sla je af om je auto (gratis) te parkeren. Stel je navigatie in op: Parkeerplaats Oude Postweg, Spier.

Naast de ingang van de parkeerplaats bevindt zich Boslounge Spier. Dit is het startpunt van een aantal wandelroutes door het Dwingelderveld. Hier kunnen bezoekers ook terecht voor een kop koffie met gebak of natuurlijk een ander drankje. De Boslounge is niet altijd geopend en de openingstijden verschillen per periode. Om teleurstelling te voorkomen is het daarom verstandig om vooraf de openingstijden te bekijken.

Lees ook: de mooiste vlonderpaden van Nederland

Heb je de koffie op? Dan is het nu tijd om te wandelen. Achter De Boslounge staat een houten paal waarop de verschillende routes worden aangegeven. Voor het plankenpad volg je de witte bordjes. De wandelroute is 5,5 kilometer lang en is niet geschikt voor kinderwagens. Honden mogen mee, mits aangelijnd.

Plankenpad vernieuwd

In 2022 is het plankenpad volledig vernieuwd. Hierdoor zijn de houten palen die aan de zijkant van het plankenpad stonden helaas weggehaald. Iets minder mooi, maar het pad is hierdoor wel een stukje breder gemaakt. En dat is maar goed ook, want misschien is dit wel de meest populaire wandelroute in Drenthe.

Nog meer inspiratie

Wil je meer tips en inspiratie ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en volg ons op Instagram. Meer dan 12.000 mensen gingen jou al voor!

Misschien vind je dit ook leuk: