wandelroute dwingelderveld plankenpad
Drenthe,  Nederland

Wandelroute Dwingelderveld: Het Plankenpad

Bijgewerkt op 16 april 2021

Misschien wel één van de mooiste nationale parken van ons land: Nationaal Park Dwingelderveld. Als je van de natuur houdt is dit een heerlijke plek om te zijn. Van mountainbiken tot wilde dieren spotten, van wandelen tot picknicken, alles kan hier! Wij hebben een leuke wandelroute in het Dwingelderveld gelopen die we graag met jou delen. Lees snel verder om te lezen waar je moet zijn en hoe je er komt.

Om bij het startpunt van deze mooie wandelroute door het Dwingelderveld te komen neem je vanaf de A28 afslag Spier. Je volgt de borden Dwingeloo, maar voor je het weet ben je al bij Hotel Van Der Valk Spier, daar sla je af om je auto (gratis) te parkeren. Navigatie: Parkeerplaats Oude Postweg, Spier.

Naast de ingang van de parkeerplaats bevindt zich Boslounge Spier. Dit is het startpunt van een aantal wandelroutes door het Dwingelderveld. Hier kunnen bezoekers ook terecht voor een kop koffie met gebak of een ander drankje. De Boslounge is trouwens niet altijd geopend. Om teleurstelling te voorkomen is het verstandig om de openingstijden even te bekijken.

Heb je de koffie op? Dan is het nu tijd om te wandelen. Achter De Boslounge staat een houten paal waarop de verschillende routes worden aangegeven. Voor Het Plankenpad volg je de witte bordjes.

De wandelroute is 5,5 kilometer lang en is niet geschikt voor kinderwagens. Honden mogen mee, mits aangelijnd.

Wist je dat er in de provincie Groningen ook een plankenpad te vinden is!? Je leest er hier alles over.

Volg ons op Instagram voor meer inspiratie!

Nog meer inspiratie

Wil je meer tips en inspiratie ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of volg ons op Instagram. Meer dan 10.000 mensen gingen jou al voor!

Geniet van deze wandelroute door het Dwingelderveld! Op de website van Nationaal Park Dwingelderveld vind je trouwens nog een aantal mooie wandelroutes.

wandelroute dwingelderveld plankenpad

Onze favorieten voor het plankenpad:

Hoi! Mijn naam is Carlo. In juli 2019 met trots begonnen aan Waanzinnige Wereld. Kijk rustig rond en laat je inspireren!

One Comment

Stel hier je vraag of geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.