Startpunt Plankenpad Dwingelderveld

Om bij het startpunt van deze mooie wandelroute door het Dwingelderveld te komen neem je vanaf de A28 afslag Spier. Je volgt de borden Dwingeloo, maar voor je het weet ben je al bij Hotel Van Der Valk Spier, daar sla je af om je auto (gratis) te parkeren. Stel je navigatie in op: Parkeerplaats Oude Postweg, Spier.

Horeca plankenpad Spier

Naast de ingang van de parkeerplaats bevindt zich Boslounge Spier. Dit is het startpunt van een aantal wandelroutes door het Dwingelderveld. In de Boslounge, maar ook in het nabijgelegen Hotel Van Der Valk, kunnen bezoekers terecht voor een kop koffie met een gebakje of natuurlijk een ander drankje. De Boslounge is niet elke dag geopend en de openingstijden verschillen per periode. Om teleurstelling te voorkomen is het daarom verstandig om vooraf de openingstijden te bekijken.

Lees ook: Dit zijn alle vlonderpaden in Drenthe

Praktische informatie over de wandelroute

Heb je de koffie op? Dan is het nu tijd om te wandelen. Achter De Boslounge staat een houten paal waarop de verschillende routes worden aangegeven. Voor het plankenpad volg je de witte bordjes. De wandelroute is 5,5 kilometer lang en is niet geschikt voor kinderwagens. Honden mogen mee, mits aangelijnd.

wandelroute dwingelderveld plankenpad
Het plankenpad is in alle seizoenen mooi

Plankenpad vernieuwd

In 2022 is het plankenpad volledig vernieuwd. Het pad is een stukje breder gemaakt, waardoor mensen elkaar makkelijker kunnen passeren. En dat is maar goed ook, want misschien is dit wel de meest populaire wandelroute in Drenthe.

plankenpad dwingelderveld

Maak je reis compleet

Door (een deel van) je vakantie te boeken via onze partners ontvangen wij een kleine vergoeding, jij betaalt hetzelfde.

Carlo

Hoi! Mijn naam is Carlo, het gezicht achter Waanzinnige Wereld. Voor jou op zoek naar de mooiste bestemmingen en de leukste activiteiten in binnen- en buitenland.

Lees hier alle artikelen over

Drenthe

wandelroute dwingelderveld plankenpad