Wandelen in het Drents-Friese Wold

Op de grens van Zuidwest-Drenthe en Zuidoost-Friesland ligt Nationaal Park Drents-Friese Wold. Dit Nationale Park is een van de grootste natuurgebieden van Nederland en behoort tot de mooiste en belangrijkste natuurgebieden van Europa. Wij trokken onze wandelschoenen aan en kozen voor de Hoekenbrink wandeling door het Drents-Friese Wold.

Wandelroute Hoekenbrink

De wandelroute Hoekenbrink is iets meer dan 4 kilometer lang en start vanaf de parkeerplaats aan de Bosweg in Oude Willem, in de buurt van het Drentse dorpje Diever. Om bij de parkeerplaats te komen navigeer je naar 'De Hoekenbrink'. Vanaf de parkeerplaats kan je het startpunt van de wandelroute al zien.

Voor deze wandelroute door het Drents-Friese Wold volg je de rode pijltjes. Honden mogen aangelijnd mee. Heeft het de afgelopen dagen veel geregend? Trek dan waterdichte (wandel)schoenen aan, want op sommige delen van de route kan het modderig zijn. De route is niet geschikt voor kinderwagens en rolstoelgebruikers, omdat je grotendeels over onverharde paden wandelt.

In het begin van de route wandel je langs een heideveld en zandverstuiving, om vervolgens na een stukje door het bos te hebben gelopen bij een groot open veld aan te komen. Nadat je het veld bent overgestoken wandel je weer het bos in. Op dit punt van de route loop je langs een grafheuvel. Hier staat ook een bankje. Je vervolgt de route via kronkelende en smalle bospaadjes naar het heideveld en de zandverstuiving waar je de wandelroute begon.

Een van de mooiste wandelroutes

Volgens ons is de wandelroute Hoekenbrink een van de mooiste wandelroutes door het Drents-Friese Wold. Hieronder delen we nog een aantal foto's met je, zodat je alvast een beeld krijgt van hoe mooi de route is. Ga het daarna vooral zelf ervaren!

Meer inspiratie voor Drenthe? Bekijk hier al onze Drenthe-tips!

Maak je reis compleet

Door (een deel van) je vakantie te boeken via onze partners ontvangen wij een kleine vergoeding, jij betaalt hetzelfde.

Carlo

Hoi! Mijn naam is Carlo, het gezicht achter Waanzinnige Wereld. Voor jou op zoek naar de mooiste bestemmingen en de leukste activiteiten in binnen- en buitenland.

Lees hier alle artikelen over

Drenthe

wandelroute Hoekenbrink