Boswachterij Odoorn-exloo
Nederland,  Drenthe

Wandelroute over de Hondsrug

Bijgewerkt op 7 februari 2023

Deze wandelroute over de Hondsrug moet je zeker een keer lopen als je ervan houdt om door een zeer divers en afwisselend landschap te wandelen. In dit artikel lees je meer over deze wandelroute over de Hondsrug. Zoals hoe je er komt en waar je kunt parkeren.

Spoor van de Mammoet

Deze wandelroute over de Hondsrug is 5,5 kilometer lang en voert je door prachtige natuur. Bekijk de foto’s hieronder maar eens. Ben je van plan om deze route met kinderen te lopen? Zij zullen het vast leuk vinden! Onderweg kom je in het bos namelijk een heleboel zelfgebouwde hutten gemaakt van takken tegen. De wandelroute is niet geschikt voor kinderwagens.

Honden mogen mee, mits aangelijnd

wandelroute hondsrug
Het landschap onderweg is heel divers

Hoe kom je er en waar kun je parkeren?

Navigeer naar Land van Bartje in Ees. Als je op het park afrijdt sla je linksaf, de Oosterweg op. Je rijdt nu langs het park dat aan je rechterhand blijft. Sla direct na het park rechtsaf het zandpad op. Doorrijden, doorrijden, doorrijden. Je ziet aan de rechterkant vanzelf een kleine parkeerplaats. Hier start de wandelroute. Bij de parkeerplaats zie je de paal met het routebordje zoals je op de foto hieronder ziet.

spoor van de mammoet wandeling
Spoor van de Mammoet

Op avontuur in de Hondsrug regio

Opzoek naar meer activiteiten in de regio van de Hondsrug? Neem dan een kijkje op deze pagina. Hier hebben we al onze Hondsrug artikelen voor je gebundeld. Op de website van Staatsbosbeheer vind je ook nog een aantal wandelroutes.

Nog meer inspiratie

Wil je meer tips en inspiratie ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en volg ons op Instagram. Meer dan 12.000 mensen gingen jou al voor!