Spoor van de Mammoet

Deze wandelroute over de Hondsrug is 5,5 kilometer lang en voert je door prachtige natuur. Bekijk de foto's hieronder maar eens. Ben je van plan om deze route met kinderen te lopen? Zij zullen het vast leuk vinden! Onderweg kom je in het bos namelijk een heleboel zelfgebouwde hutten gemaakt van takken tegen. De wandelroute is niet geschikt voor kinderwagens.

Honden mogen mee, mits aangelijnd

wandelroute hondsrug
Het landschap onderweg is heel divers

Hoe kom je er en waar kun je parkeren?

Navigeer naar Land van Bartje in Ees. Als je op het park afrijdt sla je linksaf, de Oosterweg op. Je rijdt nu langs het park dat aan je rechterhand blijft. Sla direct na het park rechtsaf het zandpad op. Doorrijden, doorrijden, doorrijden. Je ziet aan de rechterkant vanzelf een kleine parkeerplaats. Hier start de wandelroute. Bij de parkeerplaats zie je de paal met het routebordje zoals je op de foto hieronder ziet.

spoor van de mammoet wandeling
Spoor van de Mammoet

Op avontuur in de Hondsrug regio

Opzoek naar meer activiteiten in de regio van de Hondsrug? Neem dan een kijkje op deze pagina. Hier hebben we al onze Hondsrug artikelen voor je gebundeld. Op de website van Staatsbosbeheer vind je ook nog een aantal wandelroutes.

Maak je reis compleet

Door (een deel van) je vakantie te boeken via onze partners ontvangen wij een kleine vergoeding, jij betaalt hetzelfde.

Carlo

Hoi! Mijn naam is Carlo, het gezicht achter Waanzinnige Wereld. Voor jou op zoek naar de mooiste bestemmingen en de leukste activiteiten in binnen- en buitenland.

Lees hier alle artikelen over

Drenthe

Boswachterij Odoorn-exloo