Boswachterij Odoorn-exloo
Nederland,  Drenthe

Wandelroute over de Hondsrug

Bijgewerkt op 1 april 2021

Deze wandelroute over de Hondsrug moet je zeker een keer lopen als je ervan houdt om door een zeer divers en afwisselend landschap te wandelen. In dit blog lees je meer over deze wandelroute. Zoals hoe je er komt en waar je kunt parkeren.

De wandelroute: Spoor van de Mammoet

Deze wandelroute over de Hondsrug is 5,5 kilometer lang en voert je langs en door prachtige natuur. De foto’s die je hieronder ziet zullen het bevestigen!

Ben je van plan om deze route met kinderen te lopen? Zij zullen het vast leuk vinden! Onderweg kom je in het bos namelijk een heleboel zelfgebouwde hutten gemaakt van takken tegen.

wandelroute hondsrug
Het landschap onderweg is heel divers

Honden mogen mee, mits aangelijnd

Hoe kom je er en waar kun je parkeren?

Navigeer naar Land van Bartje in Ees. Als je op het park afrijdt sla je linksaf, de Oosterweg op. Je rijdt nu langs het park dat aan je rechterhand blijft.

Sla direct na het park rechtsaf het zandpad op. Doorrijden, doorrijden, doorrijden. Je ziet aan de rechterkant vanzelf een kleine parkeerplaats. Hier start de wandelroute. Bij de parkeerplaats zie je de paal met het routebordje zoals je op de foto hieronder ziet.

spoor van de mammoet wandeling
Spoor van de Mammoet

Advertentie

Op avontuur in de Hondsrug regio

Opzoek naar meer activiteiten in de regio van de Hondsrug? Neem dan een kijkje op deze pagina. Hier hebben we al onze Hondsrug-blogs voor je gebundeld. Op de website van Staatsbosbeheer vind je ook nog een aantal wandelroutes.

Wandelen in Nederland

Wandel je graag? Kijk dan ook zeker even op deze pagina. Hier hebben wij onze blogs met wandelroutes in Nederland overzichtelijk voor jou gebundeld.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste onze nieuwste blogs

* indicates required

Laat hier een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen. De vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.