De juiste wandelschoenen kiezen

Om te beginnen is het natuurlijk belangrijk om te kijken waar je jouw nieuwe wandelschoenen voor gaat gebruiken. Wandel je graag over onverharde wegen op relatief vlakke ondergrond, lichte heuvels of ga je juist vaak bergopwaarts? Dit zijn allemaal factoren om rekening mee te houden. Over het algemeen kunnen mensen in speciaalzaken je hierin goed adviseren.

De Hanwag Tatra II GTX wandelschoenen vallen volgens de ABCD-indeling in ‘BC’. Dat wil zeggen dat de schoen wat hoger en stijver is dan de gemiddelde allround bergschoen. Dit geeft je net iets meer ondersteuning als je middelzware tot zware bergwandelingen wilt maken. Hierdoor voel je je zelfverzekerder bij het wandelen in de bergen. 

Toen de wandelschoenen eenmaal ingelopen waren zaten ze als gegoten. Ze hebben een heerlijk zacht voetbed. Daarnaast ben ik fan van de vetersnoering. Je kunt de schoenen rond je enkels wat strakker strikken, zonder je voeten af te knellen.

hanwag tatra ii gtx heren

Een investering voor meerdere jaren

We kunnen ons goed voorstellen dat je de aanschafprijs van €290 aan de hoge kant vindt, maar je krijgt daar wel een comfortabele wandelschoen voor terug, die gemaakt is van duurzame materialen. De schoenen worden namelijk gemaakt op basis van materiaal dat 100% uit Europa komt. Het is wat mij betreft een goede investering, waar je voor meerdere jaren plezier van hebt.

Wel of geen GTX? Het verschil uitgelegd

GTX staat voor GORE-TEX. GORE-TEX is een waterdicht materiaal met ademend vermogen. Dankzij de GORE-TEX voering blijven je voeten ook in natte omstandigheden droog. Onze ervaring is dat de schoenen met GTX iets warmer aanvoelen, maar het grote voordeel is dat het materiaal geen water doorlaat. Droge voeten, wel zo fijn!

Eindoordeel over de Hanwag Tatra II GTX

Mijn ervaring met de Hanwag Tatra II GTX is erg positief. Als je gaat wandelen in de bergen of een huttentocht gaat maken, dan zou ik deze wandelschoenen - ondanks de hoge aanschafprijs - zeker aanraden. Geïnteresseerd in de dames variant van deze wandelschoen? Lees dan onze review over de Hanwag Tatra II Lady GTX.

De redactie van Waanzinnige Wereld heeft voor deze review een gratis exemplaar van Hanwag ontvangen. Het artikel is onafhankelijk tot stand gekomen en bevat enkel onze eigen (eerlijke) mening en ervaring.

hanwag tatra ii gtx

Carlo

Hoi! Mijn naam is Carlo, het gezicht achter Waanzinnige Wereld. Voor jou op zoek naar de mooiste bestemmingen en de leukste activiteiten in binnen- en buitenland.

Lees hier alle artikelen over

Reisuitrusting

hanwag tatra ii gtx asphalt