Wandel door de smalle steegjes van Tórshavn

Tórshavn is een knusse stad en staat met name bekend om zijn smalle steegjes en houten huisjes met daken van gras. Deze huisjes geven je echt het gevoel dat je je in een historische binnenstad bevindt. Wist je dat veel van deze huizen nog steeds worden bewoond? Een wandeling door de smalle steegjes van Tórshavn is dan ook erg leuk om te doen als je de stad bezoekt.

steegjes Torshavn

Ontdek de haven vol gekleurde boten

Precies wanneer je de smalle steegjes uitloopt kijk je uit op de haven van Tórshavn. Wat je vooral zal bewonderen zijn de kleine, gekleurde boten. Een ontzettend leuk uitzicht dat de - meestal regenachtige - binnenstad een beetje meer kleur geeft.

haven Torshavn

Fort Skansin

Grote kans dat je in de verte al een vuurtoren boven de horizon uit zag steken. Dit is Skansin, een fort uit 1580 die fungeerde als bescherming van het handelscentrum tegen de vele aanvallen van voornamelijk piraten vanaf zee. Het fort heeft de stad zo’n 100 jaar bescherming geboden, totdat het werd verwoest door Franse piraten. 

Tijdens de Tweede Wereldoorlog deed het fort dienst als hoofdkwartier van de Britse Royal Navy. En plek vol geschiedenis die je hedendaags een prachtig uitzicht biedt over de zee en het nabijgelegen eiland Nólsoy.

fort skansin

Opwarmen bij Paname Café

Heb je na het wandelen door de stad trek gekregen en zin om even lekker op te warmen? Dan moet je bij Paname Café zijn. Dit café bevindt zich in de oude boekenwinkel in het centrum van Tórshavn. Wanneer je hier naar binnen loopt krijg je het automatisch warm van het knusse, gezellige interieur. Zin in een matcha latte of gewoon een zwart kopje koffie? Hier is voor ieder wat wils. Uitgegeten? Ga dan vooral even langs de boekenwinkel. Als je het café uitloopt, loop je er direct langs.

paname cafe torshavn

Scoor een echte Faeröerse kriebeltrui

Om jezelf écht even op te warmen én om voor de volledige Faeröerse experience te gaan moet je natuurlijk nog wel even je eigen kriebeltrui bemachtigen. De truien worden op traditionele wijze handgemaakt met de mooiste materialen. Mijn favoriete winkels om een Faeröerse trui te scoren: Einstakt en Navia. Mocht je net als mij een echte truien verzamelaar zijn dan kijk je hier je ogen uit.

De winkel van Einstakt vind je naast het gebouw van Visit Tórshavn. Navia is te bezoeken op het eiland Eysturoy, waar je naast hun assortiment ook een kijkje kunt nemen onder de winkelvloer, waar ze je graag laten zien hoe hun truien worden gemaakt. Mocht je houden van tweedehands shoppen, neem dan ook zeker een kijkje bij Blákrossbúðin. Zo heb ik hier een echte Faeröerse trui gevonden voor maar 9 euro. Ideaal wanneer je niet de volle pond wil betalen voor een echte (duurzame) kriebeltrui.

kriebeltrui faeroerswol

Skåll!

(Speciaal)bierliefhebbers opgelet: in Tórshavn vind je namelijk een hele toffe bierbrouwerij, waar je ook nog eens lekker kan eten. Bierbrouwerij OY bevindt zich net buiten de stad en is makkelijk te voet te bereiken. Een hele gezellige plek waar je alles vindt: de brouwerij zelf, een gezellige hoek waar het bier voor je getapt wordt en een foodhall. Ook kan je hier hun eigen merchandise kopen en worden er regelmatig intieme concerten georganiseerd. De perfecte manier om je bezoek aan Tórshavn af te sluiten.

Andere plekken vlakbij Tórshavn die je ook moet bezoeken

Tórshavn is een kleine stad die je rustig in 1 dag kan ontdekken. Wil je hier liever een halve dag doorbrengen en de rest van de tijd de wilde Faeröerse natuur ontdekken? Vanuit Tórshavn kan je heel veel andere mooie plekken in de omgeving bezoeken, zoals één of meerdere van deze verborgen plekken op de Faeröer eilanden.

wat te doen in Tórshavn

Ontdek de Faeröer eilanden zelf

Na het lezen van dit artikel zal het je vast niet verbazen dat er nog veel meer mooie plekken op de Faeröer eilanden te vinden zijn. Er zijn een aantal reisorganisaties die je graag meenemen naar deze verborgen parel van Europa. Wil je de mooiste plekken van de Faeröer eilanden met eigen ogen zien? Een rondreis over de Faeröer eilanden boek je onder andere bij Scandinavië specialist Nordic en Voigt Travel.

Maak je reis compleet

Door (een deel van) je vakantie te boeken via onze partners ontvangen wij een kleine vergoeding, jij betaalt hetzelfde.

Gastblogger

Anna Groenia

Hi! Mijn naam is Anna. Als reis- en documentairefotograaf ben ik altijd op zoek naar mooie verhalen en adembenemende landschappen. Mijn werk is een weerspiegeling van mijn passie voor het vastleggen van intrigerende verhalen en het in beeld brengen van de mooiste plekken op de wereld.

Lees hier alle artikelen over

Faeröer eilanden

doen in Tórshavn