Natura Mystica Heiligenblut

De wandelroute, waar je bovenaan bij de waterval uitkomt, heet eigenlijk Naturlehrweg Natura Mystica. Tijdens de wandeling van zo'n 3 kilometer loop je eerst langs een moeras (Kachlmoor) om na een middelzware klim vervolgens bij de mooie waterval Gössnitzfall uit te komen. Ondanks de relatief korte afstand ben je in totaal toch circa twee uur aan het wandelen: vanaf het moment dat je vertrekt bij de parkeerplaats tot je weer terug bent bij de parkeerplaats.

Tip: Trek stevige wandelschoenen aan, want de route is op sommige plaatsen smal en stijl. Je loopt veel in de schaduw en in de buurt van water, dus het kan af en toe glad zijn.

natura mystica

Waar kun je parkeren bij de Gössnitz waterval?

Om bij de Gössnitz waterval te komen stel je de navigatie in op: Winkl 100, Heiligenblut. De naam van de parkeerplaats is Parkplatz Retschitzbrücke. Parkeren bij de Gössnitz waterval is gratis.

parkeren gössnitz waterval Heiligenblut
Aan de linkerkant zie je de parkeerplaats en tevens het startpunt van de wandelroute

Wat kost een bezoek aan de Gössnitz waterval?

Het fijne aan dit uitje is dat de toegang tot de wandelroute en de waterval niets kost. Wie wil er nou niet genieten van dit mooie uitzicht zonder dat je er ook maar een cent voor hoeft te betalen?

Wij waren in september 2020 in Heiligenblut en het was er toen erg rustig. In de zomer zou het hier best een stuk drukker kunnen zijn. Er lopen diverse wandelroutes door de omgeving, waarvan je er meerdere op dit punt kunt starten of oppakken. Ook deze wandelroutes zijn natuurlijk gratis. Veel plezier in de omgeving van het mooie Heiligenblut! De foto hieronder zegt genoeg, toch!?

Lees ook: Al onze tips om te doen in Heiligenblut in de zomer

gossnitz Wasserfall
Uitzicht op de waterval

Maak je reis compleet

Door (een deel van) je vakantie te boeken via onze partners ontvangen wij een kleine vergoeding, jij betaalt hetzelfde.

Carlo

Hoi! Mijn naam is Carlo, het gezicht achter Waanzinnige Wereld. Voor jou op zoek naar de mooiste bestemmingen en de leukste activiteiten in binnen- en buitenland.

Lees hier alle artikelen over

Oostenrijk

waterval Heiligenblut