waterval Heiligenblut
Europa,  Oostenrijk

Wandelen naar de Gössnitz waterval in Heiligenblut

Bijgewerkt op 25 april 2021

Tijdens onze roadtrip door Oostenrijk verbleven wij een week in Heiligenblut. Er is relatief weinig te vinden over wat je kunt doen in de omgeving. Eigenlijk kwamen we per toeval deze mooie wandelroute naar de Gössnitz waterval in Heiligenblut tegen.

natura mystica

Natura Mystica Heiligenblut

De wandelroute, waar je bovenaan bij de waterval uitkomt, heet eigenlijk Naturlehrweg Natura Mystica. Tijdens de wandeling van zo’n 3 kilometer loop je eerst langs een moeras (Kachlmoor) om na een middelzware klim vervolgens bij de mooie waterval Gössnitzfall uit te komen.

Ondanks de relatief korte afstand ben je in totaal toch circa twee uur aan het wandelen. En dan bedoelen we vanaf het moment dat je vertrekt bij de parkeerplaats tot dat je weer terug bent bij de parkeerplaats.

Tip: Trek stevige wandelschoenen aan, want de route is op sommige plaatsen smal en stijl. Je loopt veel in de schaduw en in de buurt van water, dus het kan af en toe glad zijn.

Waar kun je parkeren bij de Gössnitz waterval?

Om bij de Gössnitz waterval te komen stel je de navigatie in op: Winkl 100, Heiligenblut. De naam van de parkeerplaats is Parkplatz Retschitzbrücke.

parkeren gössnitz waterval Heiligenblut
Aan de linkerkant zie je de parkeerplaats en tevens het startpunt van de wandelroute

Parkeren bij de Gössnitz waterval is gratis. Zie hieronder de locatie op de kaart.

Wat zijn de kosten om de Gössnitz waterval te bezoeken?

Het fijne aan dit uitje is dat de toegang tot de wandelroute en de waterval niets kost. Wie wil er nou niet genieten van dit mooie uitzicht zonder dat je er ook maar een cent voor hoeft te betalen?

gossnitz Wasserfall
Uitzicht op de waterval

Wij waren in september 2020 in Heiligenblut en het was er toen erg rustig. In de zomer zou het hier best een stuk drukker kunnen zijn.

Er lopen diverse wandelroutes door de omgeving, waarvan je er meerdere op dit punt kunt starten of oppakken. Ook deze wandelroutes zijn natuurlijk gratis.

Veel plezier in de omgeving van het mooie Heiligenblut! De foto hieronder zegt genoeg, toch!?

Hoi! Mijn naam is Carlo en ik ben in 2019 begonnen met Waanzinnige Wereld. Kijk rustig rond en laat je inspireren!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.