Over Yobbers

Wat nu het grootste online vacatureplatform voor banen in het buitenland is, begon in 2015 als een schoolproject van twee vrienden. Bij Yobbers hebben ze – net zoals wij trouwens – het doel om mensen te inspireren om de wereld te ontdekken. Via Yobbers vind je werk in het buitenland en ze weten er maar al te goed dat werken in het buitenland meer is dan alleen maar werken. Nieuwe culturen ontdekken, mensen leren kennen en jezelf ontwikkelen is allemaal onderdeel van jouw avontuur als je gaat werken in het buitenland. 

Begeleiding tijdens je sollicitatieproces

Misschien ken je het wel. Je bent op zoek naar een baan in het buitenland, maar eigenlijk weet je niet zo goed waar je moet beginnen. Daarnaast heb je graag een aanspreekpunt waar je op terug kan vallen als je tijdens het sollicitatieproces vragen hebt. 

Het fijne aan Yobbers is dat je begeleiding krijgt vanaf het moment dat je van plan bent om te solliciteren tot het moment dat je in het vliegtuig stapt, onderweg naar je nieuwe tijdelijke thuis. Maar ook nadat je bent begonnen aan je avontuur staan ze bij Yobbers voor je klaar. De kans is trouwens klein dat je tegen vervelende werkgerelateerde zaken aanloopt, want alle partners van Yobbers zijn geverifieerd, zodat jullie allebei zeker weten dat je bij een fijne werkgever terecht komt. 

beste stad om te wonen valencia
© Foto: Jonny James / Unsplash

Van Valencia tot Dublin: de leukste banen in het buitenland

Nu vraag jij je natuurlijk af in welke landen ze vacatures voor je hebben. Nou, dat zijn er een heleboel! Je kan kiezen uit vrijwilligerswerk, een vaste baan of een tijdelijke baan in de vorm van vakantiewerk. Dat laatste kan handig zijn als je voor een langere tijd op reis gaat en tijdens je reis graag wat geld verdient. 

Een kijkje tussen de beschikbare vacatures laat direct zien dat er veel werk te vinden is op zonnige bestemmingen, zoals Spanje, Portugal en Malta. Ook kiezen mensen er voor om te gaan werken in Griekenland en Bulgarije. En wat dacht je van Ierland?!

Lees ook: Dit is de beste stad om te wonen ter wereld

Werken tijdens een tussenjaar

Je bent zeker niet meer de enige die besluit om een tussenjaar te nemen. Veel jongeren kiezen er tegenwoordig voor om meer van de wereld te zien en groot gelijk hebben ze. Op reis in een tussenjaar kost natuurlijk veel geld en het is natuurlijk ook wel een beetje vervelend als je na een jaar reizen thuiskomt met een lege bankrekening. Ook daarom kan het een goed idee zijn om te werken tijdens het reizen. Al is het maar voor eventjes, zo kan je in ieder geval toch een gedeelte van je kosten dekken en ben je meteen nóg een ervaring rijker.

Wil jij na het lezen van dit artikel ook in het buitenland werken? Bekijk dan de beschikbare vacatures op de website van Yobbers. Je bent in goede handen!

© Kopafbeelding: Jonny James / Unsplash

Carlo

Hoi! Mijn naam is Carlo, het gezicht achter Waanzinnige Wereld. Voor jou op zoek naar de mooiste bestemmingen en de leukste activiteiten in binnen- en buitenland.

Lees hier alle artikelen over

Reistips

beste stad om te wonen valencia