skien les trois vallées
Europa,  Frankrijk,  Wintersport

Wintersport in Méribel: het hart van Les Trois Vallées

Bijgewerkt op 23 mei 2023

Méribel is een dorp gelegen in het hart van Les Trois Vallées, waar ook Val Thorens, Les Menuires en Courchevel onderdeel van zijn. De ligging maakt Méribel een perfecte uitvalsbasis voor een wintersport vakantie in Les Trois Vallées. Met meer dan 600 km aan piste zul je je hier niet snel vervelen!

Je kunt Méribel verdelen over meerdere stukjes, namelijk Méribel Village, Méribel Centre en Méribel-Mottaret. Dus voor het boeken van je vakantie is het handig om je te verdiepen waar je wilt verblijven.

Links van Méribel ligt het dorp Courchevel en rechts er van vind je Val Thorens, dat meer gericht is op de Nederlandse après-ski liefhebber. Méribel zelf is zeer geschikt voor gezinnen en stellen die opzoek zijn naar een rustige vakantie.

Lees hier meer over wat je allemaal kunt doen in Méribel

Méribel les trois vallées

Skiliften in Méribel

Als je dicht bij de skiliften wilt verblijven, dan zouden we je aanraden om in Méribel Centre of Méribel Mottaret te verblijven. Vanuit hier vertrekken de meeste skiliften.

In 1973 zijn de skigebieden van Courchevel, Méribel, Les Menuires en Val Thorens met elkaar verbonden, waardoor al deze skigebieden goed bereikbaar zijn met de skiliften van Méribel.

Bekijk hier de pistekaart van Les Trois Vallées

wintersport Méribel
Wintersport in Méribel

Wintersport in Méribel

Een heel groot voordeel van wintersport in Méribel is dat je bijna nooit in de schaduw hoeft te skiën en te snowboarden, mits de zon er is natuurlijk 😉 Dit komt doordat de pistes als een soort kom rondom Méribel liggen. Mocht je hier van willen genieten dan zouden wij je adviseren om vanuit Méribel Centre / La Chaudanne de ‘Legends’ stoeltjeslift te nemen. Vanaf hier kun je zelf een route bepalen richting de bergtop en gelijknamige gondel ‘Mont Vallon’. Eenmaal daar aangekomen ga je richting ‘Pas du Lac’. Vanaf daar kun je via de rode piste ‘Mauduit’ weer naar het dal van Méribel Centre. 

Les Trois Vallées skipas

Uiteraard kun je met een skipas van Les Trois Vallées ook uitwijken naar Courchevel, Les Menuires, Val Thorens of Saint Martin. Vind je het lastig om dit zelf uit te zoeken? Of wil je wegwijs gemaakt worden in het gebied door een kenner? Boek dan een ski instructeur of gids via de ESF skischool. Wij mochten een dagje met een gids op pad en zouden dit zeker aanraden!