wolvenspoor wandelroute plankenpad
Drenthe,  Nederland

Wolvenspoor wandelroute in het Hart van Drenthe

Bijgewerkt op 6 november 2021

We hebben weer een leuke wandelroute gevonden: De Wolvenspoor wandeling door het Hart van Drenthe. Deze wandelroute van iets minder dan 5 kilometer voert je door zowel dicht begroeide bossen als open landschappen met mooi uitzicht. Extra leuk: je wandelt tijdens deze route ook een stuk over een plankenpad. In dit blog nemen wij jou mee naar de Wolvenspoor wandelroute in de omgeving van Schoonloo en Elp: het Hart van Drenthe.

Wolvenspoor wandeling

De Wolvenspoor wandeling bevindt zich net als de Veenpluisroute in natuurgebied Hart van Drenthe. De wandelroute is bijna 5 kilometer lang en erg leuk om te lopen met kinderen. Je volgt de hele route de witte wolvenpoten die op grote stenen zijn geverfd. Af en toe is het even zoeken, maar de route is over het algemeen goed gemarkeerd.

Bij slecht weer is het aan te raden om laarzen of waterdichte schoenen te dragen

Het eerste deel van de route loop je, nadat je twee weilanden bent overgestoken, door een dicht begroeid bos. Je slingert overal lekker tussendoor. Na een tijdje wandel je vanuit het bos naar een begrazingsgebied waar je een mooi uitzicht over een aantal vennetjes hebt. Je kunt hier even pauze nemen op één van de bankjes.

Aan het einde van dit deel van de route loop je nog een stukje over een plankenpad, om vervolgens via een ander deel van het bos weer uit te komen op een ander plankenpad. Als je hierna een bruggetje over bent gestoken is het via een paadje naast de sloot nog een klein stukje lopen naar de parkeerplaats.

Praktische informatie over de Wolvenspoor wandelroute

De Wolvenspoor wandeling is door de smalle, soms drassige paadjes niet geschikt voor kinderwagens en rolstoelgebruikers. Ook zijn de paden vaak bedekt met omgevallen bomen, waardoor het te voet soms al een hele (leuke) uitdaging kan zijn. Bij slecht weer is het trouwens zeer aan te raden om laarzen of waterdichte schoenen te dragen.

Honden mogen mee, mits aangelijnd. Je wandelt een groot stuk door begrazingsgebied, waar je Schotse Hooglanders en andere runderen tegen kunt komen.

Parkeren doe je direct bij het begin- en eindpunt van de wandeling. De parkeerplaats en dus ook de start van de Wolvenspoor wandelroute vind je aan de Olle Hullenweg. Kan niet missen: er staat een groot bord aan de kant van de weg.

Veel plezier tijdens de Wolvenspoor wandelroute! Meer tips voor Drenthe lezen? Op deze pagina hebben wij al onze blogs over Drenthe gebundeld.

Hoi! Mijn naam is Carlo en ik ben in 2019 begonnen met Waanzinnige Wereld. Kijk rustig rond en laat je inspireren!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.