wolvenspoor wandelroute plankenpad
Nederland,  Drenthe

Wolvenspoor wandelroute in het Hart van Drenthe

Bijgewerkt op 22 september 2022

We hebben weer een leuke wandelroute gevonden: De Wolvenspoor wandeling door het Hart van Drenthe. Deze wandelroute van iets minder dan 5 kilometer voert je door zowel dicht begroeide bossen als open landschappen met mooi uitzicht. Extra leuk: je wandelt tijdens deze route ook een stuk over een plankenpad. In deze blog nemen wij jou mee naar de Wolvenspoor wandelroute in de omgeving van Schoonloo en Elp: het Hart van Drenthe.

Wolvenspoor wandeling

De Wolvenspoor wandeling bevindt zich net als de Veenpluisroute in natuurgebied Hart van Drenthe. De wandelroute is bijna 5 kilometer lang en erg leuk om te lopen met kinderen. Je volgt de hele route de witte wolvenpoten die op grote stenen zijn geverfd. Af en toe is het even zoeken, maar de route is over het algemeen goed gemarkeerd.

Tip: aan de andere kant van de grote weg vind je de Veenpluiswandeling

Bij slecht weer is het aan te raden om laarzen of waterdichte schoenen te dragen

Het eerste deel van de route loop je, nadat je twee weilanden bent overgestoken, door een dicht begroeid bos. Je slingert overal lekker tussendoor. Na een tijdje wandel je vanuit het bos naar een begrazingsgebied waar je een mooi uitzicht over een aantal vennetjes hebt. Je kan hier even pauze nemen op één van de bankjes.

Aan het einde van dit deel van de route loop je nog een stukje over een plankenpad, om vervolgens via een ander deel van het bos weer uit te komen op een ander plankenpad. Als je hierna een bruggetje over bent gestoken is het via een paadje naast de sloot nog een klein stukje lopen naar de parkeerplaats.

Praktische informatie over de Wolvenspoor wandelroute

De Wolvenspoor wandeling is door de smalle, soms drassige paadjes niet geschikt voor kinderwagens en rolstoelgebruikers. Ook zijn de paden vaak bedekt met omgevallen bomen, waardoor het te voet soms al een hele (leuke) uitdaging kan zijn. Bij slecht weer is het trouwens zeer aan te raden om laarzen of waterdichte schoenen te dragen. Het kan namelijk erg nat zijn en heel lang nat blijven.

Honden mogen mee, mits aangelijnd. Je wandelt een groot stuk door begrazingsgebied, waar je waarschijnlijk Schotse Hooglanders en andere runderen tegen gaat komen.

Parkeren doe je direct bij het begin- en eindpunt van de wandeling. De parkeerplaats en dus ook de start van de Wolvenspoor wandelroute vind je aan de Olle Hullenweg. Kan niet missen: er staat een groot bord aan de kant van de weg.

Veel plezier tijdens de Wolvenspoor wandelroute! Meer tips voor Drenthe lezen? Op deze pagina hebben wij al onze blogs over Drenthe gebundeld.

Misschien vind je dit ook leuk:

4 Comments

 • Mascha

  Wat een ontzettend leuke en bijzondere wandelroute. Hier en daar wat nat door de regen van de laatste dagen, maar dat mag de pret niet drukken. Het donkere bos vind ik eenb mysterie op zichzelf. De stilte van de omgeving en alleen de vogels die zingen. Het groene mos op de bodem, met hier en daar wat varens. De omgevallen bomen maken het mysterieuze wat mij betreft helemaal af. De uitgestrekte velden en het vlonderpad. Kon er geen genoeg van krijgen. Ik heb de route uitgebreid naar 9 kilometer door hier en daar een extra lus toe te voegen. Wat mij betreft één van de mooie delen van Drenthe.

  • Carlo

   Hoi Mascha, wat leuk dat je een wandelroute van onze website hebt gelopen. Het is inderdaad een prachtige route, af en toe wel nat na regen. Ook leuk dat je hem verlengd hebt. En Drenthe is inderdaad prachtig.

 • Alyse

  Het begin van de route was aangegeven, daarna was het zoeken naar de volgende aanwijzing. Na die volgende aanwijzing was de route voldoende duidelijk aangegeven.
  De route loopt voor een groot deel door een verwaarloosd bos. Heel veel kale stammen, dood hout en omgewaaide bomen die vaak over het pad liggen.
  Ook hingen er nog veel losse takken in bomen die nog naar beneden kunnen vallen.
  Paar mooie stukjes over een vlonder en langs een sloot.
  Slecht begaanbaar door de vele omgewaaide bomen en drassige stukken.
  Wat mij betreft niet voor herhaling vatbaar. Geen aanrader.

  • Carlo

   Jammer dat het niet was zoals gehoopt! Wij vonden het in het najaar prachtig. Wel erg nat op sommige plekken, maar dat zie je natuurlijk wel vaker in het bos. Hopelijk hebben jullie toch een fijne dag gehad.

Laat hier een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen. De vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.