Wolvenspoor wandeling

De Wolvenspoor wandeling bevindt zich net als de Veenpluisroute in natuurgebied Hart van Drenthe. De wandelroute is bijna 5 kilometer lang en erg leuk om te lopen met kinderen. Je volgt de hele route de witte wolvenpoten die op grote stenen zijn geverfd. Af en toe is het even zoeken, maar de route is over het algemeen goed gemarkeerd.

Tip: Aan de andere kant van de grote weg vind je de Veenpluiswandeling

Bij slecht weer is het aan te raden om laarzen of waterdichte schoenen te dragen

Het eerste deel van de route loop je, nadat je twee weilanden bent overgestoken, door een dicht begroeid bos. Je slingert overal lekker tussendoor. Na een tijdje wandel je vanuit het bos naar een begrazingsgebied waar je een mooi uitzicht over een aantal vennetjes hebt. Je kan hier even pauze nemen op één van de bankjes.

Aan het einde van dit deel van de route loop je nog een stukje over een plankenpad, om vervolgens via een ander deel van het bos weer uit te komen op een ander plankenpad. Als je hierna een bruggetje over bent gestoken is het via een paadje naast de sloot nog een klein stukje lopen naar de parkeerplaats.

Lees ook: Dit zijn alle vlonderpaden in Drenthe

Vlonderpad van de Wolvenspoor wandelroute

Praktische informatie over de Wolvenspoor wandelroute

De Wolvenspoor wandeling is door de smalle, soms drassige paadjes niet geschikt voor kinderwagens en rolstoelgebruikers. Ook zijn de paden vaak bedekt met omgevallen bomen, waardoor het te voet soms al een hele (leuke) uitdaging kan zijn. Bij slecht weer is het trouwens zeer aan te raden om laarzen of waterdichte schoenen te dragen. Het kan namelijk erg nat zijn en heel lang nat blijven.

Honden mogen mee, mits aangelijnd. Je wandelt een groot stuk door begrazingsgebied, waar je waarschijnlijk Schotse Hooglanders en andere runderen tegen gaat komen.

Parkeren kan op de parkeerplaats bij het begin- en eindpunt van de wandeling. De parkeerplaats en dus ook de start van de Wolvenspoor wandelroute vind je aan de Olle Hullenweg. Kan niet missen: er staat een groot bord aan de kant van de weg.

Parkeerplaats Wolvenspoor

Veel plezier tijdens de Wolvenspoor wandelroute! Meer tips voor Drenthe lezen? Op deze pagina hebben wij al onze artikelen met tips voor Drenthe gebundeld.

Maak je reis compleet

Door (een deel van) je vakantie te boeken via onze partners ontvangen wij een kleine vergoeding, jij betaalt hetzelfde.

Carlo

Hoi! Mijn naam is Carlo, het gezicht achter Waanzinnige Wereld. Voor jou op zoek naar de mooiste bestemmingen en de leukste activiteiten in binnen- en buitenland.

Lees hier alle artikelen over

Drenthe

wolvenspoor wandelroute plankenpad