Ons verblijf in Flachau

Wij verbleven tijdens onze wintersport in Flachau in AlpinLodge Flachau, een heerlijke locatie voor een weekje in de sneeuw. Het complex was gloednieuw en er waren daardoor weinig recensies te vinden. Na een poosje zoeken kwamen we er achter dat de eigenaar meerdere appartementen en hotels runde. Via Facebook kregen we heldere antwoorden op onze vragen. Dus dat zat wel goed! Eenmaal aangekomen werden we verrast door de mooie en complete appartementen.

Het dorp is vrij 'lang', waardoor je geen echte dorpskern en centrum hebt. Dat hebben wij niet als een probleem ervaren. Je kunt op drie verschillende plaatsen een skilift instappen. Dus waar je accommodatie zich in Flachau ook bevindt, je bent vrijwel altijd in de buurt van een skilift.

Salzburger Sportwelt

Flachau behoort tot het skigebied Salzburger Sportwelt, dat wordt gevormd door onder andere Wagrain, St. Johann in Salzburg en natuurlijk Flachau zelf. Het is een overzichtelijk skigebied met meer dan 240 kilometer piste. In plaats van een skipas voor Salzburger Sportwelt kan je er ook voor kiezen om een skipas voor Ski amadé - het grootste skiparadijs van Oostenrijk - te kopen. Daarover hieronder meer.

Bekijk hier de pistekaart van Salzburger Sportwelt

Ski amadé

Salzburger Sportwelt behoort samen met vier andere regio's en in totaal 25 skigebieden tot Ski amadé. Het grote Ski amadé beschikt over meer dan 750 kilometer piste en is een zeer gevarieerd wintersportgebied. Naast Salzburger Sportwelt vallen de regio's Schladming-Dachstein, Gastein, Hochkönig en Grossarltal hier ook onder. Meer informatie over Ski amadé, de skigebieden en de bijbehorende skipassen lees je op deze website.

Bekijk hier de pistekaart van Ski amadé

Après-ski in Flachau

In Flachau is de après-ski uitstekend en erg gezellig. Ga zeker een kijkje nemen in de Hofstadl, Dampfkessel en HerzAlm, maar vergeet ook niet te lunchen bij LisaAlm. Wat een top-tent! Ze hebben hier een heerlijke lunch en vermaak in de vorm van opwarmende muziek en af en toe een goochelaar die jou altijd te slim af is. 

Nog een aanrader is om 's avonds een drankje en dansje te doen bij Flachau Musistadl. Hier hebben ze in het hoogseizoen vrijwel iedere avond een band met live muziek. Als je van live muziek houdt heb je gegarandeerd een gezellige avond, en nacht!

De brede pistes van Flachau

Boek je wintersport naar Flachau

Een (compleet verzorgde) wintersport vakantie naar Oostenrijk inclusief skipas boek je onder andere bij Summit Travel, Sunweb of TUI. De prijzen verschillen per aanbieder en bestemming, vergelijken loont.

Maak je reis compleet

Door (een deel van) je vakantie te boeken via onze partners ontvangen wij een kleine vergoeding, jij betaalt hetzelfde.

Carlo

Hoi! Mijn naam is Carlo, het gezicht achter Waanzinnige Wereld. Voor jou op zoek naar de mooiste bestemmingen en de leukste activiteiten in binnen- en buitenland.

Lees hier alle artikelen over

Oostenrijk

flachau