zell am see
Europa,  Oostenrijk,  Wintersport

Zell am See

Bijgewerkt op 27 januari 2023

Zell am See ligt aan de voet van de berg Schmittenhohe in skigebied Schmitten, Zell am See – Kaprun. Vanuit het dorp kan je met een nieuwe gondellift, de AreitXpress, naar boven. Helemaal bovenaan de berg begeef je je op 2000 meter hoogte.

Gasthof-Hotel Schütthof

Wij verbleven in Gasthof-Hotel Schütthof. Dit hotel ken je misschien van ‘Het Q-hotel in de sneeuw’. In het hotel is een gezellige bar en de kamers zijn goed. Boek je halfpension? Ook dan kom je niets te kort! Het eten was heerlijk. Op de laatste avond was er een buffet in de keuken. Een soort ‘inloopavond’. De koks lieten deze avond met trots zien waar en hoe ze de hele week voor jou hebben gekookt.

Vanaf het hotel is het 5 tot 10 minuten lopen naar de AreitXpress Talstation. Deze gloednieuwe gondellift is in 2017 geopend en vervangt de oude Areitbahn.

Zell am See

Het dorp Zell am See telt rond de 10.000 inwoners en ligt op 750 meter hoogte in de deelstaat Salzburg. Het skigebied heeft 77 kilometer piste met af en toe fenomenale uitzichten over het meer en het dorp. In Kaprun vind je nog eens 61 kilometer piste, waar je bovendien verzekerd bent van sneeuw op de meer dan 3000 meter hoge Kitzsteinhorn. Dit is een gletsjer met 40 kilometer piste, waaronder veel brede afdalingen. Leuk feitje: je kan hier het hele jaar door skiën op verse sneeuw! 

Groot voordeel: je skipas is geldig in zowel Zell am See als Kaprun

In Zell am See en Kaprun zijn veel leuke après-ski gelegenheden. Onderaan de AreitXpress zit de Cabrio Bar. Als je hier langs loopt om weer bij je hotel te komen, pas op! Als de vrolijke harde muziek eenmaal jouw aandacht heeft getrokken, dan blijf je hier gegarandeerd plakken. Proost!

Met de auto naar Zell am She

Vanaf Utrecht is het 1000 kilometer naar Zell am See. Als je in Oostenrijk eenmaal de snelweg verlaat moet je nog zo’n 80 kilometer rijden. Dit laatste deel van je route kan erg druk zijn. Alle verkeer komt in het dal samen. Dat zorgt vooral in het hoogseizoen en op wisseldagen voor veel vertraging. Maar eenmaal aangekomen in het dorp vergeet je alle ergernissen en kan je volop gaan genieten van dit mooie (ski)gebied!

Nog meer inspiratie

Wil je nog meer tips en inspiratie ontvangen? Schrijf je dan snel in voor onze nieuwsbrief en volg ons op Instagram. Meer dan 12.000 mensen gingen jou al voor!

Misschien vind je dit ook leuk: