Over Podlaskie

Podlaskie is een provincie in het noordoosten van Polen en heeft veel te bieden voor liefhebbers van natuur en geschiedenis. De regio heeft een rijke historie, maar is misschien nog wel rijker aan ongerepte natuur. Onder buitenlandse toeristen is dit deel van Polen nog vrijwel onontdekt, maar daar lijkt verandering in te komen. Omdat Augustów een fijne uitvalsbasis is om Podlaskie te ontdekken delen we graag een aantal tips voor Augustów, maar misschien nog wel belangrijker: hoe je er komt.

Lees ook: Onze tips om te zien en doen in Podlaskie

Podlaskie Polen

Hoe kom je in Augustow?

Laten we ook maar meteen met die vraag beginnen. Want als je op de (digitale) kaart hebt gekeken is het je misschien al opgevallen dat Augustów – net zoals de rest van de regio Podlaskie – niet heel dicht bij een internationaal vliegveld ligt. Dat klopt, want de dichtstbijzijnde lichthaven ligt op bijna 300 kilometer en is die van de hoofdstad Warschau. De Litouwse hoofdstad Vilnius ligt zelfs dichterbij! Toch hoeft de afstand geen probleem te zijn om in Augustów te komen, er zijn namelijk een aantal mogelijkheden en die hebben we hieronder voor je uitgewerkt.

Met je eigen auto naar Augustów: De afstand van Utrecht naar Augustów is ongeveer 1400 kilometer en verdeeld over twee dagen goed met eigen vervoer te doen. Houd er wel rekening mee dat je waarschijnlijk een keer moet overnachten onderweg.

Met het vliegtuig naar Augustów: Een andere optie om naar Augustów te reizen is het vliegtuig. Vanaf Amsterdam vertrekken meerdere keren per dag vluchten naar de Poolse hoofdstad Warschau. Vanaf de luchthaven (Warschau Chopin Airport) kan je vervolgens per huurauto, trein of bus naar Augustów reizen. Hieronder lees je meer over de verschillende opties.

Met een huurauto van Warschau naar Augustów: De snelste optie is om zelf met een huurauto van het vliegveld in Warschau naar Augustów te rijden. Met een auto heb je de vrijheid om te stoppen waar en wanneer je wil en bovendien is het meestal sneller dan de bus. Bijkomend voordeel is dat je op de plaats van bestemming ook meteen een vervoersmiddel tot je beschikking hebt. En dat is wel zo handig in deze grote en uitgestrekte regio. 

Wat betreft huurauto’s hebben wij goede ervaringen met Sunny Cars. Een auto huren in Polen via Sunny Cars is altijd inclusief verzekering. Wel zo handig, want zo kom je achteraf niet voor verrassingen te staan.

Met de trein van Warschau naar Augustów: Een andere optie om vanaf het vliegveld van Warschau naar Augustów te reizen is per trein. Eenmaal aangekomen op de luchthaven wandel je in een paar minuten naar het ondergrondse treinstation. Vanaf daar vertrekken meerdere keren per dag treinen in de richting van Augustów. Voor meer informatie over de dienstregeling en het plannen van je reis kan je terecht op deze website.

Met de bus van Warschau naar Augustów: De laatste optie om vanaf het vliegveld van Warschau naar Augustów te reizen is met de bus. Vanaf de luchthaven vertrekken dagelijks bussen die je in ongeveer 4 uur naar Augustów brengen. De maatschappij die de ritten naar Augustów uitvoert heet Zak Express, de bussen richting Suwalki stoppen in Augustów. Vanaf de luchthaven rijden ook bussen naar Białystok. Meer informatie over de dienstregeling vind je op deze website. Vooraf reserveren is aan te raden.

Biebrza River Poland

Restaurant tips voor Augustow

Buitenlandse toeristen mogen Podlaskie en ook Augustów dan nog niet massaal ontdekt hebben, onder de lokale bevolking is de regio een populaire vakantiebestemming en daarom zijn er meer dan genoeg restaurants en accommodaties te vinden in Augustów. Ook in de omliggende dorpen vind je (vaak traditionele) restaurants.

Omdat Augustów onze uitvalsbasis was tijdens ons bezoek aan Podlaskie kunnen we alleen een aantal restaurants in de stad aanraden. Onze favorieten zijn Ogródek Pod Jabloniami, Fisza Tawerna & Bar en Oregano BistroNaast onze restaurant tips zijn er meer goede en betaalbare restautants te vinden in (de omgeving van) Augustów.

De beste hotels in Augustow

Zoals we hierboven al schreven vind je in Augustów naast goede restaurants ook meer dan genoeg goede, betaalbare accommodaties. Een aantal fijne hotels in Augustów zijn Hotel Warszawa Spa & ResortSanatorium Uzdrowiskowe Augustów en Hotel Wojciech. Alle drie de hotels zijn gelegen aan het meer en beschikken over een zwembad en spa-faciliteiten. Klik hier voor alle hoteldeals in Augustów bij Booking.com.

Maak je reis compleet

Door (een deel van) je vakantie te boeken via onze partners ontvangen wij een kleine vergoeding, jij betaalt hetzelfde.

Carlo

Hoi! Mijn naam is Carlo, het gezicht achter Waanzinnige Wereld. Voor jou op zoek naar de mooiste bestemmingen en de leukste activiteiten in binnen- en buitenland.

Lees hier alle artikelen over

Polen

hoe kom je in Augustow