gratis apps op reis
Handige lijstjes,  Reisuitrusting

De beste gratis apps voor op reis

Bijgewerkt op 31 oktober 2022

Op reis wil jij je natuurlijk niet te druk maken en vooral lekker genieten van je vakantie. Deze handige apps kunnen daarbij helpen en het jou een stuk makkelijker maken. Wij hebben de beste gratis apps voor op reis hier voor jou op een rijtje gezet.

De tekst linkt trouwens naar de Apple AppStore en niet naar Google Play. De meeste apps zijn ook beschikbaar voor Android, alleen je moet ze dan zelf even opzoeken.

GetYourGuide | Vind en boek jouw gids of excursie

De naam zegt het eigenlijk al. Via deze app kun je makkelijk en veilig een excursie, tour of gids voor jouw activiteit vinden en boeken. Het werkt in heel veel landen en onder andere locals bieden ontzettend veel activiteiten aan. Van een traditionele kookcursus op Bali tot wijnproeverij in Italië.

Vergelijk prijzen gemakkelijk via het aanbod in de app. Na je boeking ontvang je een voucher via mail en in de app, zodat je altijd kunt aantonen dat je betaald hebt.

Snapseed | Fotobewerking

Betaal je liever niet voor een fotobewerking app, maar wil je toch gave filters over je vakantiekiekjes gooien? Gebruik dan Snapseed. Deze app heeft veel mogelijkheden en is handig in gebruik.

VSCO | Fotobewerking

Nog een goede app voor gratis fotobewerking is VSCO. De reden dat deze ook in het lijstje staat > De gratis versie is al erg goed en werkt fijn, maar de betaalde versie biedt je nog veel meer en is een goede optie als je overweegt om toch voor een app van deze categorie te gaan betalen.

Valuta+ | Valuta omrekenen

Valuta+ is dan wel niet de meest fancy app, maar wel erg handig om verschillende valuta om te rekenen. Voeg verschillende valuta toe en de app toont alles netjes onder elkaar. Valt in de categorie doet wat het moet doen!

WieBetaaltWat | Verreken uitgaven met je reisgenoten

Met de WieBetaaltWat app hou je een lijst bij van gezamenlijke uitgaven. Voer gemakkelijk je uitgaven in en bekijk de balans van de groep. Verreken de lijst en de app rekent uit wie wat aan wie moet betalen. Handig voor bijvoorbeeld je citytrip of je vakantie met vrienden!

Flush | Hoge nood!?

De app Flush toont bijna 200.000 openbare toiletten over de hele wereld. Handig: de app werkt ook offline!

Polarsteps | Deel jouw reis met het thuisfront

Via Polarsteps deel je jouw reisroute en schrijf je per dag of moment dat jij dat wenst een kort reisblog en daarbij deel je eventueel een aantal foto’s. Een hele leuke manier om je vrienden en familie op de hoogte te houden van je reis.

Moovit | Openbaar vervoer

Moovit is een handige app als je een reis met het openbaar vervoer wil plannen, zowel in Nederland als in het buitenland. De app werkt inmiddels in 35 landen.

Als we Moovit moeten beschrijven zouden we zeggen dat het een soort combinatie is van een navigatie app en 9292ov.nl. Na het downloaden van de app spreekt eigenlijk alles voor zich.

Google Translate | Vertalen

Ja, deze app kent iedereen waarschijnlijk wel. Maar hij mag zeker niet ontbreken in dit lijstje. Ook al spreek je nog zo vloeiend Engels, ook jij vergeet vast wel eens een woordje. En o ja, Google spreekt sommige woorden en/of zinnen zelfs voor je uit, dat is helemaal handig!

ANWB Vakantiehulp | Autovakantie

Als je in Europa met de auto op vakantie gaat is dit een hele waardevolle app. De app toont actuele verkeers- en route informatie, maar ook juridische tips, regels en advies bij pech en nood per land.

Bonus app: Skratch | In welke landen ben jij geweest?

Deze app zal je niet helpen op reis, maar is wel een hele leuke toevoeging aan je app-collectie. Je kunt aangeven welke landen je hebt bezocht, vervolgens geeft de app deze landen een roze kleur op een wereldkaart.

Een extra mogelijkheid is het toevoegen van landen aan je ‘want to visit’ lijst. Deze landen krijgen dan een andere kleur op dezelfde wereldkaart. Zo heb jij een handig overzicht van landen die je al bezocht hebt en van landen die je ooit nog eens wil bezoeken.

Veel plezier met alle gratis apps op reis

Ik hoop dat je tijdens je vakantie en op reis iets aan de bovenstaande apps zult hebben. Als je nog vragen hebt over het gebruik van de apps dan help ik je graag.

Mis je nog iets in deze lijst? Laat het ons weten! Wij testen graag nieuwe apps en wie weet verdienen ze daarna ook wel een plekje in deze lijst.