GetYourGuide | Vind en boek jouw gids of excursie

De naam zegt het eigenlijk al. Via de app van GetYourGuide kan je makkelijk en veilig een excursie, tour of gids voor jouw activiteit vinden en boeken. Het werkt in heel veel landen en onder andere locals bieden ontzettend veel activiteiten aan. Van een traditionele kookcursus op Bali tot wijnproeverij in Italië.

Vergelijk prijzen gemakkelijk via het aanbod in de app. Na je boeking ontvang je een voucher via mail en in de app, zodat je altijd kan aantonen dat je betaald hebt.

Lightroom | Fotobewerking

Lightroom is natuurlijk dé nummer 1 fotobewerking-app onder mensen die graag reizen en foto's maken. Zelfs de gratis versie van Lightroom biedt mogelijkheden genoeg om je vakantiefoto's naar een hoger niveau te tillen. De Lightroom app bevat gratis Lightroom-voorinstellingen en ook de meeste bewerkingstools kan je met de gratis versie gewoon gebruiken. Wil je toch meer mogelijkheden? Dan kan je altijd upgraden naar de betaalde versie van Lightroom.

Snapseed | Fotobewerking

Een andere handige gratis app voor op reis is Snapseed. Met deze app leg je in een handomdraai gave filters over je vakantiekiekjes heen. Snapseed heeft veel mogelijkheden en is makkelijk in gebruik.

Valuta+ | Valuta omrekenen

Valuta+ is dan wel niet de meest fancy app, maar wel erg handig om verschillende valuta om te rekenen. Voeg verschillende valuta toe en de app toont alles netjes onder elkaar. Valt in de categorie: doet wat het moet doen!

WieBetaaltWat | Verreken uitgaven met je reisgenoten

Met de WieBetaaltWat app hou je een lijst bij van gezamenlijke uitgaven. Voer gemakkelijk je uitgaven in en bekijk de balans van de groep. Verreken de lijst en de app rekent uit wie wat aan wie moet betalen. Handig tijdens je stedentrip of vakantie met vrienden!

Bergfex Wetter | Het weer in de bergen

Herken je dat? Je bent op vakantie in de bergen en welke app je ook opent, ze geven allemaal een andere weersvoorspelling voor de komende dagen. De app Bergfex Wetter is al jarenlang onze meest betrouwbare weersvoorspelling-app als we (in Europa) op reis zijn. Ondanks dat het soms best moeilijk kan zijn om het weer in de bergen te voorspellen heeft deze app de zaakjes keurig op orde. Een hele fijne toevoeging aan je collectie van apps voor op reis.

Extra tip: Ga je op wintersport? Download dan ook de app Bergfex Ski!

Flush | Hoge nood?!

Flush is een app waarmee je eenvoudig en snel openbare toiletten in de buurt kan vinden. De app toont inmiddels meer dan 200.000 openbare toiletten over de hele wereld. Handig: de app werkt ook offline!

Polarsteps | Leg je reisroute vast en deel met anderen

Via Polarsteps deel je jouw reisroute en schrijf je per dag of moment een kort verhaal met een aantal foto's. Een hele leuke manier om je vrienden en familie op de hoogte te houden van je reis. Handig: de app kan (als je toestemming geeft) jouw reisroute automatisch tracken.

Moovit | Openbaar vervoer

Moovit is een handige app als je een reis met het openbaar vervoer wil plannen, zowel in Nederland als in het buitenland. De app werkt inmiddels in meer dan 100 landen. Als we Moovit moeten omschrijven zouden we zeggen dat het een soort combinatie is van een navigatie app en 9292OV. Na het downloaden van de app spreekt eigenlijk alles voor zich.

Google Translate | Vertalen

Ja, deze app kent iedereen waarschijnlijk wel. Maar hij mag zeker niet ontbreken in dit lijstje met gratis apps voor op reis. Ook al spreek je nog zo vloeiend Engels, ook jij vergeet vast wel eens een woordje. De app spreekt de woorden en zinnen zelfs voor je uit in een taal naar keuze. Makkelijker wordt het niet.

ANWB Vakantiehulp | Autovakantie

Als je in Europa met de auto op vakantie gaat is dit een hele waardevolle app. De app toont actuele verkeers- en route informatie, maar ook juridische tips, regels en advies bij pech en nood per land.

Uber | Een taxi bestellen

De app van Uber mag natuurlijk niet ontbreken in deze lijst met gratis apps voor op reis. De app is gratis, maar daar houdt het gratis gedeelte logischerwijs wel meteen op. Je gebruikt Uber namelijk voor het boeken van een taxi. Het fijne aan Uber - nog los van de gebruiksvriendelijkheid van de app - vinden wij dat je vooraf een prijsopgave krijgt en beoordelingen over de chauffeur kan lezen.

Maps.me | Offline navigeren en kaartlezen

Maps.me is een gratis navigatie-app die ook offline werkt. De app wordt veel gebruikt onder backpackers en andere reizigers, omdat hij altijd werkt en de juiste informatie aan je geeft. Klein maar niet onbelangrijk detail: je moet vooraf wel de kaart downloaden van de regio waar je gaat navigeren. Hier heb je uiteraard wel internet voor nodig. De app werkt net zoals Apple en Google Maps en is volledig gratis te gebruiken. Update: Het is vanaf nu ook mogelijk om via Google Maps kaarten te downloaden voor offline gebruik.

Bonus app: Skratch | In welke landen ben jij geweest?

Deze app zal je niet meteen helpen op reis, maar is wel een hele leuke toevoeging aan je app-collectie. Je kan in de app aangeven welke landen je hebt bezocht, vervolgens geeft de app deze landen een kleur op een wereldkaart.

Een extra mogelijkheid is het toevoegen van landen aan je 'want to visit' lijst. Deze landen krijgen dan een andere kleur op dezelfde wereldkaart. Zo heb je een handig overzicht van landen die je al bezocht hebt en van landen die je ooit nog eens wil bezoeken.

Veel plezier met alle gratis apps voor op reis

Hopelijk ga je tijdens je volgende vakantie of verre reis veel plezier beleven aan deze apps. Mis je nog een gratis app voor op reis in deze lijst? Laat het ons weten! Wij testen zelf ook graag nieuwe apps en wie weet verdienen ze daarna wel een plekje in deze lijst.

Maak je reis compleet

Door (een deel van) je vakantie te boeken via onze partners ontvangen wij een kleine vergoeding, jij betaalt hetzelfde.

Carlo

Hoi! Mijn naam is Carlo, het gezicht achter Waanzinnige Wereld. Voor jou op zoek naar de mooiste bestemmingen en de leukste activiteiten in binnen- en buitenland.

Lees hier alle artikelen over

Reisuitrusting

gratis apps op reis